Blog


BACK
aug 20, 2019 |
Wendy

Boekreview door Ina - Kattenwinkel Cats & Things

'Dit boek neemt je zonder al te veel moeilijk gedoe mee door de vachtcyclus van je kat. 
Zodat je weet waarom er op gegeven ogenblik meer vacht loslaat en de kans op klitten groter kan worden. Het biedt een goede kijk op het natuurlijke proces van de vachtgroei en hoe je kat zelf zijn vacht onderhoudt. Want dat kan een kat als geen ander.'

'Heb je wel eens een liefdevol likje van je kat gehad?  
Dat rasptongetje is net een klein schuurpapiertje dat alle losliggende haartjes verwijdert uit de vacht. Daarbij ook nog de haartjes in één lik netjes in de juiste positie legt en alle viezigheid uit de vacht verwijdert. Kortom een gezonde kortharige kat heeft jouw getut helemaal niet nodig.

Je begrijpt dat langharige katten iets meer in de gaten moeten worden gehouden. 
Maar dat is meer zoals ik al vertelde vooral een kwestie van "kijken met de vingers". Sowieso is het raadzaam om in te spelen op veranderingen in de vacht. Vettigheid, rillingen en piekjes zijn vaak een teken van onderliggende problemen. En Wendy legt in haar boek uit hoe, wat, waar en waarom.

En dan begrijp je meteen waarom ik je vraag "is je kat al wat ouder of iets te dik?" als je me vraagt wat je aan een vettige vacht moet doen.

En natuurlijk legt het boek je ook uit hoe je inspeelt op de seizoensveranderingen
en hoe je je kat helpt een gezonde vacht te houden. Kortom het boek is een heel fijn naslagwerk als jij op een goede manier iets aan vachtverzorging wil doen.

Over het wel of niet kammen met een kam met handvat zijn Wendy en ik het niet helemaal eens. Maar dat komt omdat onze klanten net even wat anders zijn. Kattentrimmers werken heel graag met een dubbele kammen ik moet vaker met wat kleine tussen stapjes werken om kattenliefhebbers daar te krijgen waar goed is voor hun kat. En geef toe, liever met babysteps dan helemaal geen stappen in de goede richting.. toch?!

Maar waar we absoluut eensgezind over zijn is het baan van de furminator en het kammen om maar zoveel mogelijk haar te verwijderen uit de kattenvacht. Wil je weten waarom en heb je nog vragen over je eigen kat en zijn vacht? Kom dan naar de infomiddag en bestel je boekticket hier!'

 

Ben jij dat verharen van je kat ook zo zat?
Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het kammen van je kat… zou je willen weten hoe je voorkomt dat er het hele jaar plukken haar in je huis rond vliegen. Rent je kat al weg als je al wijst naar de kam. Borstel je je een slag in de rondte en is het nooit genoeg? Dan is de info-middag vachtverzorging echt iets voor jou!

Helaas is de workshop al geweest. Wil jij meer leren over vachtverzorging van katten lees dan het boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat! een complete handleiding voor een prachtvacht!' door Wendy Govers-Van Thiel. Je koopt het voor 22,50 euro in de Cats Only Webshop op www.cats-only.nl/shop. Ook vind je daar het ebook in epub versie voor slechts 17,95 euro. Wendy geeft ook de workshops zoals de workshop: Trim je eigen kat. Meer informatie over de workshops vind je op deze pagina

Een gratis inkijkexemplaar download je via deze pagina!