Blog


BACK
aug 8, 2019 |
Wendy

Gastblog: 8 augustus: Internationale Kattendag!

Gastblog door Ivonne Mullink van Discount4Pets en Jumper.

Katten zijn leuk, pluizig en nieuwsgierig! Mede door deze nieuwsgierigheid komen zij nog wel eens in benaderde situaties terecht, wat voor hilarische taferelen kan zorgen. Het is niet zonder reden dat het hele internet vol staat met foto’s en video’s van katten. Op 8 augustus is het wereldkatttendag en staat de hele dag in het teken van katten! Vier jij ook met ons mee?

Internationale Kattendag: verwennen en informeren

Internationale Kattendag is een soort dierendag, maar dan voor katten. Katten worden vandaag extra in het zonnetje gezet. Internationale Kattendag is in 2002 opgericht door het Internationale Fonds voor Dierenwelzijn en verscheidene dierenrechtenorganisaties. Niet alleen verwennen wij onze kat vandaag, ook wordt er extra aandacht gevraagd voor de behoeften van katten en hoe wij hen beter kunnen helpen en beschermen. Wist je bijvoorbeeld dat er ieder jaar meer 200.000 dieren worden mishandeld? Het is daarom belangrijk om mensen goed te informeren over hoe zij het beste met hun huisdier om kunnen gaan.

De eeuwenoude relatie tussen kat en mens

Katten zijn onafhankelijke dieren, wat de relatie tussen mens en kat uniek maakt. Katten hebben ons niet nodig om te overleven, maar kiezen er voor om bij ons te zijn. Onze band is dan ook voornamelijk emotioneel van aard. Katten houden ons al eeuwen lang gezelschap. Er wordt vaak gedacht dat de oorsprong van katten in Egypte ligt, maar wist je dat de eerste band tussen kat en mens al rond 7.500 voor christus ontstond in Cyprus? Katten zijn moeilijk te trainen. Zij waren daardoor vroeger, in tegenstelling tot andere dieren, niet in te zetten voor fysiek werk. Wel zijn zij goede jagers. Omdat katten de knaagdieren aanpakten, begonnen mensen ze te waarderen en lieten zij katten in hun huizen toe.

De positieve invloed van katten op onze gezondheid

Ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft één of meerdere katten in huis. De ene kat houdt wat meer van fysieke aandacht dan de ander, maar hij zal het altijd waarderen als je bij hem in dezelfde ruimte bent en voor hem zorgt. Wist je dat het hebben van een kat ook een positieve invloed heeft op je gezondheid? Contact met katten is goed voor je hart en helpt stress verminderen. Zelfs het kijken naar katten op het internet kan al voor positievere gevoelens bij mensen zorgen!

Katten staan al duizenden jaren voor ons klaar en hebben alle extra aandacht vandaag dus zeker verdient! Geef je kat bijvoorbeeld een extra kattensnack of koop een nieuw speeltje voor ze! Iedereen verdient het om een keer extra aandacht te krijgen en je kat zal dit zeker waarderen!

Leuke feitjes over katten

  • Wist je dat volwassen katten enkel miauwen tegen mensen? Onderling gebruiken zij lichaamstaal om te communiceren.
  • Wist je dat katten meer dan 100 verschillende geluiden kunnen maken?
  • Wist je dat de hersenen van katten voor 90% vergelijkbaar zijn met de hersenen van mensen?
  • Wist je dat als een kat met zijn lichaam langs jouw lichaam wrijft, dit niet enkel een teken is van affectie? Op deze manier bakent hij ook zijn territorium af.
  • Wist je dat er in Schotland een kat woonde die in haar leven meer dan 30.000 muizen gevangen heeft? Na haar dood is er een standbeeld voor haar opgericht.

 

Ivonne MullinkEven voorstellen

'Hallo Iedereen. Ik ben Ivonne, medewerker van Discount4Pets. Ik ben opgegroeid met katten en dieren zijn altijd erg belangrijk geweest in mijn leven. Toen ik eenmaal was afgestudeerd als communicatiespecialist, kreeg ik bij Discount4Pets de kans om mijn liefde voor dieren te combineren met mijn opleiding. Ik ben hier werkzaam als contentmedewerker. Als contentmedewerker voorzie ik onze website zowel van nieuwe producten als informatieve blogs over huisdieren. Op deze manier kan ik anderen helpen om het beste uit hun relatie met hun huisdier te halen!’