Blog


BACK
mrt 26, 2023 |
Wendy

Cats Only review artikel: Het perfecte kattenmeubel voor onze kittens

In het blog van vorige week: ‘Zo voorkom je krabbende katten in huis’ leerde ik je waarom katten krabben en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze op de juiste plekken krabben. 1 van de beste manieren om hiervoor te zorgen is het aanschaffen van de juiste krabmeubels. Deze week laat ik je een krabmeubel zien wat voor onze kittens een echte uitkomst is.

Tijdens mijn zoektocht heb ik vele krabpalen vergeleken want de markt voor producten voor huisdieren is gigantisch. Alsof ze het roken kreeg ik ondertussen een mailtje van Traffic Familiy. Zij hadden het prefecte krabmeubel voor mijn kittens, of ik dat niet wilde proberen? Aangezien dit meubel alle eisen aantikte heb ik gelijk JA gezegd. 

Nog even een resume van ons eisenlijstje: 

Eisen van de kittens: 

  • Groot genoeg om op te slapen 
  • Groot genoeg om je rug te strekken na het slapen 
  • Stevig genoeg om aan te krabben 
  • En stabiel genoeg, het kleine plankje was nogal wiebelig.

Eisen van de baasjes: 

  • Goede kwaliteit 
  • Goede maat, die makkelijk in huis te plaatsen is zonder dat je er zelf over struikelt
  • Een goede kleur
  • En een mooie prijs. 

8 vormige krabplank

Later die week kwam hij binnen. Een 8 vormige krabplank van golfkarton die met zijn maar liefst 86 cm lang meer dan groot genoeg is om ruimte te bieden aan 2 katten om te spelen maar ook om languit op te slapen, ook als ze straks uitgegroeid zijn. Omdat hij maar 27 cm breed is, is hij makkelijk in je huis te plaatsen en kan hij zelfs zonder in te weg te staan in de hal staan bijvoorbeeld. En door de 8-vorm staat hij in tegenstelling tot het kleine plankje super stabiel, weg wip dus. 

Ondanks dat de paal ‘maar’ van karton is, is hij erg sterk, heeft een mooie vorm en is netjes afgewerkt. En ook niet geheel onbelangrijk, verkrijgbaar in 2 kleuren. Zwart en wit, het oog wil immers ook wat. 

Magische aantrekkingskracht

Tot slot schrijft de fabrikant dat de Snoozle Loop een magische aantrekkingskracht heeft. Nu ben ik eigenlijk niet zo van de marketingtermen, maar ze hebben gelijk! De kittens gaan samen helemaal los op het ding, je kunt er namelijk ook in, doorheen, etc. En je kunt hem gebruiken als schuilplek, tenminste als je nog zo klein bent. Nou ja, echt verstopt ben je niet want je broer of zus ziet je zo liggen en speelt dan graag mee. 

Al met al de perfecte krabpaal voor ons, waar wij met zijn allen nog veel plezier aan gaan hebben. 

Zo lek als een zeef 

Enige ‘bijzondere ding’ bij aankoop ontvingen wij ook een zakje kattenkruid. So far so good. Kattenkruid wordt wel vaker bijgeleverd om speelgoed extra leuk te maken. Enkel blijkt het karton een zeef. Al het kattenkruid wat ik erop gooide, kwam er aan de onderkant weer uit. Gelukkig was de paal zonder kattenkruid ook al een hit ;-) 

Is de Snoozle Loop ook wat voor jou? Je vindt hem via de linkjes bovenin dit artikel.