Blog


BACK
aug 20, 2019 |
Wendy

Boekreview door Desiree de Rue - Perfectekat.nl

'Hoe gaaf! Een boek over vachtverzorging! “Klitvrije kat, zo doe je dat!” is geschreven door mijn zeer gewaardeerde collega Wendy van Cats Only trimsalon en kattenhotel.

Het wordt wel een voorspelbare review, want ik ben al vanaf het begin enthousiast over het boek. Wendy is begonnen met een idee, daarna een E-book en daar kwam een “echt” boek uit. Ten eerste houd ik van ondernemers die hun dromen waar maken en keihard werken. Ten tweede is een boek over vachtverzorging van katten uniek, dus een super goed idee!

Ik heb een mini beetje mogen mee werken aan het boek. Er staan enkele foto’s in van mijn hand. Daarnaast heb ik een klein stukje kunnen meemaken over het enorme werk wat erachter zit. Ik ben zo trots op Wedy dat het haar gelukt is om een boek uit te brengen. Ben je klaar over mijn mening over het boek? Hier komt ‘ie!'

'Klitvrije kat, zo doe je dat!

Een boek volledig besteedt over de vachtverzorging van katten. Ik denk echt dat de kateigenaar dat nodig heeft! Er zijn zoveel fabels over vachtverzorging. Er heerst veel onwetendheid bij mensen die katten hebben over de vacht. En op internet zie je de meest uitlopende adviezen. Elke dag kammen? Een Furminator over je kat halen? Of dan toch maar je kat laten ontwollen?

Over ontwollen gesproken, heb je mijn interview al met Wendy gezien? Hier kun je een uitgebreide uitleg vinden waarom je dat vooral níet moet doen!


Waarom is het boek een aanrader?

“klitvrije kat, zo doe je dat!” is een absolute musthave is voor de katteneigenaar. Of je nou een kortharige kat hebt of een langhaar. Er staat per seizoen aangegeven wat je het beste kunt doen, welke kammen je moet gebruiken en hoe je deze moet gebruiken. Daarnaast staan er handige stappenplannen in met snelle duidelijke tips om direct aan de slag te gaan.
Een dagelijkse vachtcontrole is bijvoorbeeld een tip. Maar ook uitzonderingen worden belicht. Oorzaken van klitten krijgen veel aandacht. Maar ook hoe je klitten katvriendelijk kunt verwijderen. Zelfs kattengedrag is een onderdeel in dit boek. Maar als je meer wilt weten over waarom klitten ontstaan, je kat beter wilt begrijpen en de vacht van jouw kat perfect wilt verzorgen, dan moet je het boek zeker lezen.

Wendy heeft zelf al 1000-en katten getrimd en dus veel ervaring. Maar alle tips, weetjes, informatie en medische zaken zijn gecheckt door dierenartsen. Je weet dus dat het 100% waarheid is wat je leest. Ik vind dat echt heel erg fijn.

Het leest lekker makkelijk en begrijpelijk weg, je hebt het zo uit. Erg belangrijk, ikzelf heb namelijk weinig geduld als het op boeken lezen aankomt. Als je een complete gids zoekt met veel informatie over de vacht, huid, gedrag en gezondheid van jouw kat, dan is het een dikke tip om aan te schaffen. Dit alles is aangevuld met mooie foto’s en duidelijke uitleg.

Maar niet alleen voor catlovers is dit een fijn boek. Ook voor professionals die met dieren werken zoals kattentrimsters, kattenoppassers, dierenartsen etc, is dit een perfect naslagwerk om je geheugen op te frissen.

Side note: Als jouw kat NU last heeft van klitten of erger: vilt, dan is het belangrijk om direct hulp in te schakelen van een vachtvriendelijk trimster. Natuurlijk is het boek aanschaffen dan ook een aanrader, maar vilt krijg je zelf niet verwijderd, dus dan moet je niet wachten en een afspraak maken met een professional.'

 

Het boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat! een complete handleiding voor een prachtvacht!' door Wendy Govers-Van Thiel koop je voor 22,50 euro in de Cats Only Webshop op www.cats-only.nl/shop. Ook vind je daar het ebook in epub versie voor slechts 17,95 euro. Wendy geeft ook de workshop: Trim je eigen kat.