Blog

dec 20, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing,  |
Wendy

Artikel voor het ABHB Trimmagazine door Wendy Govers - van Thiel Editie 5/6 2020 

Je bent hondentrimmer en klanten vragen je weleens of jij ook hun kat niet een keer onder handen wilt nemen. Je zegt ja, gaat aan de slag en komt tot de conclusie dat je als trimmer niet automatisch zowel een hond als een kat kan trimmen. Je zit helemaal onder de krassen, de kat is woest en het model is niet om over naar huis te schrijven. Wat valt dat tegen! 

nov 8, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, In de Pers,  |
Wendy

Artikel voor het ABHB Trimmagazine door Wendy Govers - van Thiel editie 3-2020 

Een volle agenda, drukte in de kattentrimsalon en aankomende drukte in het kattenhotel en toen… werd het stil. Het coronavirus zette ieders wereld op zijn kop en dat was meteen te merken. Klanten waren bang en afwachtend, want wat stond er te gebeuren? Niemand wist het, maar ik begreep meteen dat corona een blijvertje was. Dus werk aan de winkel, want vooral het kattenhotel (80 procent van mijn omzet) krijgt dit jaar harde klappen.

 

okt 25, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Kattengedrag,  |
Wendy

Vorige maand nam ik deel aan de Happy Cats Bootcamp van kattengedragstherapeute Anneleen Bru. In deze bootcamp die niets met sporten maar alles met katten te maken heeft ga Anneleen de deelnemers een spoedcursus kattengedrag. Gedurende 1 maand kwamen er iedere werkdag video’s online waarin ze ons stap voor stap leerde hoe wij onze katten, of in mijn geval kattenklanten nog happier kunnen maken.

Ondanks dat ik als professional al het een en ander weet over kattengedrag heb ik nog veel opgestoken van deze laagdrempelige cursus die voor ieder kattenmens een echte aanrader is. Gelukkig geeft ze hem iedere maand opnieuw ;-) In dit blog wil ik jullie meenemen in mijn grootste leerpunt van de bootcamp.

okt 1, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Zie je ze ook voorbijkomen van die foto’s en filmpjes waar een kat heerlijk ligt te genieten wanneer haar baasje haar aan het borstelen is? En vraag jij je dan ook af waarom jouw kat er nou zo’n hekel aan heeft? Geloof me je bent echt niet de enige maar het kan anders. Ook jouw kat met een eigen mening, om het zo maar te zeggen, kan leren dat vachtverzorging lekker is in plaats van een nachtmerrie.

aug 10, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Het is je vast niet ontgaan dat ik een bezige bij ben. Naast het kattenhotel en de kattentrimsalon houd ik mij ook heel graag bezig met lesgeven. Alhoewel ik nooit de ambitie heb gehad om leraar te worden heb ik tijdens mijn dierverzorgingsopleiding wel mijn kynologisch instructeur diploma gehaald waarmee ik les zou mogen geven op een hondenschool. En daarna ben ik nog op les gegaan om mijn instructeursdiploma voor het paardrijden te halen. Avondenlang heb ik weer in wind in de paardenbak les staan geven aan ponyruiters. En vervolgens beland ik in mijn kattenbaan weer voor de klas. Wat begon als een workshop voor katteneigenaren bij mij in de salon, zodat zij zelf konden leren om hun eigen kat te trimmen breidt zich nu uit naar een echte kattentrimopleiding. En nee dat ging niet over 1 nacht ijs. 

mrt 29, 2020 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

De Coronacrisis heeft ons sinds enkele weken in zijn macht. De wereld staat even stil en dat zien we dagelijks om ons heen. Restaurants zijn dicht, alle evenementen en festivals zijn afgelast, Schiphol is veranderd in een vliegtuig parkeerplaats in plaats van een vliegveld en schrapte bijna al zijn vluchten, alle scholen zijn dicht tot tenminste 6 april en waar mogelijk werkt iedereen thuis! Rust op straat dus behalve…. in de ziekenhuizen waar het code rood is en in de supermarkten waar de hamsters dagelijks hun slag slaan.

mrt 15, 2020 |
Kattenhotel, Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Diverse, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Het lijkt hier deze week wel een soapserie. Door het Coronavirus ligt de hele wereld op zijn kop, en nu Europa het nieuwe episch centrum is en Brabant de Corona regio van Nederland kunnen we er niet meer onderuit. Niemand meer, want Corona treft ons allemaal. 

Houd je niet van soap series scroll dan meteen naar onder voor mijn Corona Huisdieren Reistips!

apr 14, 2019 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, In de Pers,  |
Wendy

Artikel door Wendy Govers - van Thiel voor het ABHB trimmagazine editie 1 - 2019

‘Ho, wacht eens even, ík ben de vachtexpert’ hoor ik je denken. Dat is ook zeker waar, maar dat betekent niet dat jouw klant een leek moet blijven. De tijd dat je klanten ‘dom’ moest houden is voorbij. Klanten willen steeds meer weten en dus ook leren en staan overal voor open. En waarom zou je ze ook ‘dom’ willen houden? Voor ons als trimmer is niets zo fijn als een baas die er samen met ons voor kan zorgen dat de vacht van hun kat of hond in topconditie kan blijven.

dec 14, 2018 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing,  |
Wendy

Naar aanleiding van de lezing: Een glanzende vacht door goede voeding; maar hoe dan? Door Esther Hagen Plantinga van Nutrissues georganiseerd door Cats Only.

In de lezing van Esther werd maar al te duidelijk dat voeding en huid en vacht hand in hand gaan. Daarom deel ik in dit mosterblog met liefde een deel van de lezing met jullie want ik ben heel erg benieuwd of jij werkelijk weet hoe het zit met onderstaande vraagstukken over huid en vacht. Zijn het fabels of feitjes?

sep 30, 2018 |
Kattenhotel, Cursus en bijscholing, Kattengedrag,  |
Wendy
Heerlijk op vakantie! Dat is tenminste wat wij denken wanneer wij onze koffers inpakken. Onze katten denken daar helaas, vrijwel allemaal, anders over. Katten zijn echte gewoontedieren die graag 24/7 365 dagen per jaar precies hetzelfde doen. En dat dat voor ons een uitdaging is om te regelen voor onze control freaks bleek wel uit het blog: '10 tips om het arme leven van jouw kat te verrijken!’. En als dit thuis al een uitdaging is dan is het dit op zijn vakantieadres des te meer. Gelukkig zijn er een hele hoop trucs om ook op vakantie een fijne plek te creëren voor je control freak. In dit blog laat ik je zien welke trucjes ik hiervoor uit de kast getrokken heb.
sep 23, 2018 |
Cursus en bijscholing, Kattengedrag,  |
Wendy

Blog naar aanleiding Edupet Kattensymposium op 8-9-2018 in Veenendaal

Stress is aan de orde van de dag. In onze drukke samenleving heeft iedereen op zijn tijd last van stress en vliegen de burn outs je om de oren. Maar niet alleen onder ons mensen is er stress, nee allesbehalve. Ook onze katten, die echte control freaks zijn, hebben er last van. ‘Waar kan een kat nu stress van hebben?’ hoor ik je denken. Zij doen immers de hele dag waar ze zin in hebben. Maar is dat wel zo? Marsha Reijgwart vertelde erover in haar lezing: ‘Stressreductie de wetenschappelijke inzichten’ tijdens het Multidisciplinair kattensymposium van Edupet. Waar ik begin deze maand bij aanwezig was.

mrt 1, 2018 |
Cursus en bijscholing, Kattengedrag,  |
wendy

Hoera, het is wereld dierendag!  De dierenbescherming heeft deze sterfdag van Sint Franciscus, die bekend staat om zijn liefde voor de natuur, in 1929 uitgeroepen tot werelddierendag.  Een feest voor alle dieren! Een dag om aandacht te vragen voor alle dieren in de wereld.  Voor dieren die verwaarloosd, mishandeld of zelfs commercieel uitgebuit worden. En natuurlijk ook voor onze huisdieren. Maar waarom? Onze huiskatten worden op handen gedragen en hebben alles wat hun hartje begeert. Ze hebben een lekker warm mandje, een mooie krabpaal, krijgen netjes water en voer en zorgen er zelfs voor dat wij de deur open doen wanneer zij naar buiten willen, goed geregeld lijkt me zo. Maar zijn zij wel echt gelukkig?

mrt 1, 2018 |
Cursus en bijscholing, Kattengedrag,  |
Wendy

In mijn een na laatste blog van 2016 'I love happy cats’ schreef ik over mijn 1e deelname aan het Felinova Poescafe. Tijdens deze dag waren er een 3- tal lezingen voor kattenliefhebbers. De laatste lezing van de dag was de lezing ‘ De 10 mythes van katten’ en werd gegeven door Felinova eigenaresse Anneleen Bru. Sinds de start van Felinova in 2008 kwam ze de zotste overtuigingen tegen waarom katten doen wat ze doen, in deze lezing deelde ze deze met ons en legde ze uit wat dit nu eigenlijk wél wil zeggen. Omdat dit een erg leerzame lezing was wil ik bij deze de mythes ook met jullie delen. 

okt 30, 2016 |
Cursus en bijscholing,  |
Wendy

Het is zaterdagavond en ik ben net thuis van een zeer inspirerende dag. Vandaag was de ‘Tekst met Taart’ workshop. Een ware tekstproeverij! Naomi van Tekstbureau Doppie zorgde voor schrijfadvies, Anneke van Annekedote voor Facebookmarketingtricks en Eefje van Ideefje kwam met storytellingtips. En dat alles in een kippenhok met 13 kakelende vrouwelijke onderneemsters met natuurlijk huisgemaakte taart van Anneke. In dit blog maar eens kijken of ik het geleerde ook in de praktijk toe kan passen. 

mei 1, 2016 |
Cursus en bijscholing,  |
Wendy

Op de vakantie checklist op de site staat een kartonnen doos zo ongeveer bovenaan mijn lijstje. Waarom? Heel simpel, katten houden van kartonnen dozen, dat is allang bekend. Vorig jaar werd er onderzoek gedaan naar het waarom. Op de vele nieuwssites die een nieuwbericht waagden aan de uitslag van dit onderzoek stonden helaas veel reacties van mensen die het onzin vonden dat een dergelijk onderzoek werd gedaan, ‘want ach, wat maakt het uit, ze vinden ze gewoon leuk’. Ik ben het daar zeker niet mee eens, de uitslag van dit onderzoek gaat er namelijk zeker voor zorgen dat meer katten lekker in hun vel gaan zitten. 

mrt 13, 2016 |
Cursus en bijscholing,  |
Wendy

Alweer zes jaar geleden nam mijn leven een verrassende wending. Na het volgen van een trimopleiding voor honden bij het HKI zou het logisch zijn geweest als ik als hondentrimmer aan het werk zou gaan. Maar niets was minder waar, ik startte ‘Kattentrimsalon Pet’s Choice’. Vier jaar geleden werd het echter nog gekker en nam ik een sprong in het diepe en startte de bouw van Cats Only Kattenhotel & Katsalon. Daar waar Pet’s Choice achteraf een vrij onvoorbereide stap bleek, is Cats Only dat absoluut niet. Zoals je kunt lezen in een verschillende eerder verschenen blogs en natuurlijk aan de hand van het overzicht Opleidingen en cursussen die ik het afgelopen jaar gevolgd heb. In dit blog neem ik je mee door de leerschool die ik de afgelopen jaren heb doorlopen. 

dec 20, 2015 |
Cursus en bijscholing,  |
Wendy

Vorige week zondag moest het er dan eindelijk toch eens van komen, mijn 1e Felinova Poescafé! Het Poescafé is een uniek jaarlijks terugkerend poezencongres georganiseerd door Anneleen Bru van Felinova. Het congres van dit jaar vond plaats in Melsele (België) en koste slechts € 9,92. Voor dit minimale bedrag hebben 200 kattenliefhebbers mogen genieten van drie lezingen van Anneleen, Vicky Halls en Dr Inge Bruggemans, 20 stands met kattenspullen, 73 toetjes bij het dessertbuffet, een goodybag en natuurlijk gezellige praat met elkaar. 

nov 22, 2015 |
Gezondheid, Cursus en bijscholing,  |
wendy

Vorige week behandelde ik in mijn blog: Weet wat je (kat) eet! De kennis die ik op heb gedaan bij een lezing over katten voeding door Esther Plantinga. In dat blog werd wel duidelijk dat het zo simpel nog niet is om een goede brok voor jouw normale huiskat te vinden. Alleen in basisvoeders is er al zoveel variatie in vorm, kleur, smaak en merk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Geen probleem als je kat het gewoon goed doet op zijn huidige voeder, maar wat nou als zijn vacht en / of ontlasting toch niet optimaal zijn, of als hij last heeft van huidproblemen. Wat moet je dan?

Overal ter wereld gaan steeds meer mensen over naar gluten- of graanvrije diëten,  en willen velen van ons zoveel mogelijk  biologische groenten,  superfoods en vegetarisch of zelfs veganistisch eten.   Onze katten kunnen geen vegetariër worden omdat zij dan taurine tekort komen, maar dat wil niet zeggen dat er in de dierenwereld niet ook een dergelijke trend zichtbaar is. Deze zien we voorbij komen in de vorm van KVV, BARF en gluten- en graanvrije brokken. Maar is dit wel zo geschikt voor onze katten.  

nov 15, 2015 |
Cursus en bijscholing,  |
wendy

Iedere dag gieten wij als kattenbaasjes netjes een voerbakje vol met brokjes waarvan wij denken dat deze het beste zijn voor onze kat. Daarnaast zetten we een mooi bakje vers water en als kers op de taart krijgen veel van onze katten ook nog een bakje natvoer en een snoepje voor de afwisseling. Ondertussen worden we van alle kanten bestookt met goedbedoelde adviezen van alles en iedereen over wat je nu juist wel en niet moet voeren. Maar hoe weet je nu of je het goede doet? En hoe weet je of de vooroordelen die bekend zijn over bepaalde voerder s en merken wel echt kloppen?

Om hier achter te komen gaf ik me op voor een twee daagse samenwerking van het Kattengedragsadviesbureau en de Universiteit Wageningen  over voeding en eetgedrag.  Bij het opgeven voor deze eerste cursusdag hoopte ik antwoord te krijgen op de vragen: Wat voor voeding is het meest geschikt voor een kat (brok, natvoer of vers vlees) en hoe weet je nu welke merk voeding echt goed is voor je kat? 

jun 7, 2015 |
Cursus en bijscholing,  |
wendy
Naast het runnen van een kattentrimsalon en de aanbouw van een kattenhotel met een nieuwe katsalon houdt ik me ook nog bezig met het verspreiden van mijn kennis op het gebied van katten trimmen. Dit komt voort uit de moeilijke start die ik zelf heb gehad bij mijn trimsalon.  Aangezien katten trimmen een vrij nieuw beroep was in Nederland waren er helaas weinig plaatsen waar je als beginnend trimmer terecht kon voor informatie. Gelukkig kan ik daar mede verandering in brengen!
mrt 29, 2015 |
Cursus en bijscholing,  |
wendy