Blog

jul 28, 2019 |
Kattenhotel, Verhuizen en verbouwen,  |
Wendy

Dit blog is tot stand gekomen naar aanleiding van de Catfluencer Challenge van kattengedragstherapeut Anneleen Bru.

In dit blog deel ik 5 tips om de verhuizing naar een nieuw huis zo stressvrij mogelijk te laten verlopen.

First things first, hoe komt het nu dat wij verhuizen super leuk vinden maar onze katten erg spannend? Katten hechten erg veel waarde aan hun omgeving. Maar niet alleen de omgeving is belangrijk ook bijbehorende geurtjes zijn een ding. Iedere dag loopt je kat een vaste route door het huis om zijn feromonen te verspreiden. Dit gebeurt door de kliertjes op het kopje, door kopjes geven verspreid zijn kat zijn geur. Maar ook bij de staartaanzet, weet je meteen waarom je kat met opgeheven staart langs de tafelpoten en deurposten gaat. Bij een verhuizing is ineens alles anders. Een nieuw huis, nieuwe kamers, nieuwe gevaren maar ook alle vertrouwde geurtjes zijn weg.

Vanuit deze basis gaan we nu verder met de tips.

dec 9, 2018 |
Kattenhotel, Verhuizen en verbouwen, In de Pers,  |
Wendy

Artikel door Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad editie 6 - 2018

In het dierenpension heb je te maken met blije mensen die op vakantie gaan of met een goed gevoel terugkeren van hun mooie reis door Thailand, hun strandvakantie in Egypte of hun roadtrip door IJsland. Maar vakantiegangers zijn niet de enige pensiondoelgroep. Ook ziekenhuisbezoekjes, verhuizingen en verbouwingen kunnen een mooie stroom aan inkomsten opleveren.

nov 12, 2017 |
Verhuizen en verbouwen,  |
Wendy

Verhuisblog #3: Ervaringsdeskundigen aan het woord

In oktober deelde ik twee gast/verhuisblogs van mijn collega Desiree de Rue van 'Perfectekat.nl' met jullie. Zij vertelde in deze blogs hoe zij omging met haar katten, Jip en Bo, tijdens haar verhuizing. Omdat er steeds meer katten in het hotel verblijven om stress te voorkomen tijdens een verbouwing of verhuizing leek het me tijd voor nog een laatste blog over dit onderwerp: 'Wat doe jij met jouw kat tijdens de verhuizing?' Nu kan ik natuurlijk wel zeggen dat een kattenhotel de beste optie is, maar wie ben ik? Daarom wil ik graag drie van mijn klanten, die afgelopen jaar hun katten bij mij hebben laten logeren tijdens de verhuizing, aan het woord laten. Zij nemen jullie graag mee in jullie ervaringen met een kattenhotel tijdens de verhuizing. 

okt 15, 2017 |
Verhuizen en verbouwen, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Desiree de Rue. Eigenaresse van kattentrimsalon Perfectekat.nl en blogster. Verhuisblog #1

Dat verhuizen stressvol is, dat weten jullie waarschijnlijk al. Maar het brengt ook stress met zich mee voor katten. Ik heb mijn uiterste best gedaan om dit voor Jip en Bo zo dragelijk mogelijk te houden. Van een appartementje van 30 m2 ging ik verhuizen naar een ruime maisonnette woning die meer dan het dubbele aan oppervlakte heeft. Geweldig! Mijn katten kregen zoveel meer ruimte, dat moesten Jip en Bo wel geweldig vinden.