Blog

mrt 15, 2020 |
Kattenhotel, Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Diverse, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Het lijkt hier deze week wel een soapserie. Door het Coronavirus ligt de hele wereld op zijn kop, en nu Europa het nieuwe episch centrum is en Brabant de Corona regio van Nederland kunnen we er niet meer onderuit. Niemand meer, want Corona treft ons allemaal. 

Houd je niet van soap series scroll dan meteen naar onder voor mijn Corona Huisdieren Reistips!

nov 15, 2019 |
Kattenhotel, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Vorige week nam ik je in het eerste deel van dit blog mee in mijn ondernemersverhaal. Van boerendochter, via paardrijinstructrice bij mijn eerste eigen bedrijf naar poepschepper, voor de baas welteverstaan. Deze week neem ik je mee in het 2e deel van mijn verhaal. 

Beginnen bij het begin? Klik dan hier voor het eerste deel. 

 

nov 15, 2019 |
Kattenhotel, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Afgelopen vrijdag was het de ‘Dag van de ondernemer’ hoogtijd om mijn ondernemersverhaal eens met je te delen. Want dat ik voordat ik Cats Only startte eerst al een ambulante kattentrimsalon had onder de naam Kattentrimsalon Pets Choice, is algemeen bekend. Maar wist je ook dat ik in 2005 mijn eerste eigen bedrijf startte? 

‘Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen.’ Staat te lezen op de website van de ‘Dag van de ondernemer’. Lef en doorzettingsvermogen dus of is er meer voor nodig? 

mrt 24, 2019 |
Kattenhotel, Gezondheid, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Noorse Boskat Jenny wil van het radiatormandje naar de stoel, ze kijkt, schat in, neemt een grote sprong, land op de leuning van de stoel en kan zich mooi op de leren stoel trekken. Gelukt! Voor haar dan tenminste voor mij wat minder want de stoelleuning moet het bekopen met een paar lange krassen in het leer. Herkenbaar? Maar deze klunzige katten zoals wij ze noemen zijn ze wel echt zo klunzig, het lukt ze immers wel. Ik zie mezelf nog niet zo’n sprong maken.

feb 17, 2019 |
Gezondheid, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Omdat katten meesters zijn in het verbergen van pijn wordt voor alle katten boven de 7 jaar een jaarlijkse seniorencheck aangeraden. Deze check die als extraatje toegevoegd wordt aan de normale jaarlijkse APK (Algemene Poezen Keuring) kan je vroegtijdig laten zien of jouw kat leidt aan beginnende ouderdomskwaaltjes. Afgelopen week was het tijd voor een check voor ons ‘oudje’ Google.

jan 20, 2019 |
Kattengedrag, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

We gaan verder op avontuur in Namibië waar we vorige week al een start mee maakten. Maar deze keer niet meer in Etosha maar in Okonjima, waar in 1992 Africat is opgericht. Ze zitten op een terrein van maar liefst 22.000 hectare groot (maar liefst 22.000 keer het terrein wat wij hebben dus). Op dit terrein wonen grote carnivoren die opgevangen worden om ze voor het uitsterven te behoeden. Daar waar wij er alles aan doen om een jachtluipaard te spotten hebben de boeren in Namibië ervoor gezorgd dat dat er tussen 1982 en 1992 maar liefst 7000 luipaarden sneuvelden. Waardoor er nog maar zo’n 2500 in leven zijn.

Heb je het blog van vorige week gemist? Je vindt het hier. 

jan 13, 2019 |
Diverse, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Eind vorig jaar was het dan zover, onze vakantie. Twee weekjes roadtrippen met een 4x4 Hilux met daktent door Namibië, waaronder een 3-daagse safari door Etosha National Park. Een park van meer dan 22.000 km2 groot, ofwel de helft van Nederland. ‘De beste plek in Zuid-Afrika om de big-five te zien’ zo is te lezen (al meen ik ergens gelezen te hebben dat enkel the big-four te vinden is maar dat terzijde). Op naar Etosha waar bij ons als kattengekken de leeuw en het jachtluipaard aan de top van ons must see lijstje stonden.

jan 6, 2019 |
Kattenhotel, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy
Bij een nieuw jaar horen nieuwe goede voornemens. Nu ben ik eigenlijk niet zo van de voornemens maar dit jaar moest ook ik eraan geloven. Door de enorme groei van Cats Only en met name het kattenhotel afgelopen jaren ben ik mezelf behoorlijk tegen gekomen. Welnee ben maar niet bang ik heb geen burn-out en sta ook niet op het randje maar even een pas op de plaats, of liever gezegd wat meer voor mezelf zorgen, kan geen kwaad.
dec 23, 2018 |
Kattenhotel, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

That’s me! Tenminste zo was het in eerste instantie. Ik ben de drijvende kracht achter het concept en de bedenker van dit alles. Maar waar was ik zonder Erik aan mij zij. De bouwer van het hotel en mijn steun en toeverlaat wanneer ik hem nodig heb. Maar zelfs 2 man blijkt niet voldoende want wij willen ook wel eens met zijn 2-tjes op pad. Daarom is het Cats Only team wat uitgebreid. Dat je niet alles in je eentje kunt bleek deze week maar weer.

aug 26, 2018 |
Vachtverzorging voor katten, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Zoals je inmiddels vast wel gehoord hebt ben ik druk bezig om het boek wat deelnemers van de workshop 'Trim je eigen kat' meekregen te professionaliseren. Naast dat de gehele tekst eens flink onder de loep wordt genomen wordt het boek voorzien van duidelijke instructiefoto's zodat jij een beeld hebt bij de theorie. En nog een mooie bijkomstigheid mijn Word bestandje wat ik telkens netjes printte, nou ja netjes foto's printen is toch wel een uitdaging voor mijn huis-tuin en keukenprinter, wordt vervangen door een strak gedesigned e-book. Dit boek wordt over een tijdje aangeboden aan mijn deelnemers van de workshop: 'Trim je eigen kat' maar is ook los te koop voor kattenliefhebbers die door middel van thuisstudie de vacht van hun kat nog beter willen leren onderhouden. 

Als voorproefje voor dit boek deel ik bij deze alvast het hoofdstuk 'Het ontstaan van dit e-book' met je. Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan vind, dus deel het graag met me. Smaakt dit hoofdstuk naar meer? Ik ben op zoek naar een aantal proeflezers die in ruil voor een recensie gratis het boek ontvangen. Voel jij je geroepen? Meld je dan alvast aan via wendy@cats-only.nlmet als onderwerp: 'Ja, ik wordt heel graag proeflezer van het e-book' en je hoort ter zijner tijd van me. 

apr 15, 2018 |
Kattengedrag, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Zoals besproken in het blog: ‘Een bezoekje aan de zuiderburen’ brachten wij begin dit jaar een bezoekje aan Gent. Met de bedoeling om naast een bezoekje te brengen aan kattenhotel Chat-O-Resort ook een kijkje te nemen bij katten-adoptie-café Dreamcatchers in het centrum van Gent. Helaas gooide niesziekte in het kattencafé roet in het eten en bleef het bij een kijkje door het raam. Nieuwsgierig als ik ben was dit alleen niet genoeg voor mij en ben ik toch verder op onderzoek uit gegaan naar deze bijzondere vorm van een kattencafé, waar alle bewoners ter adoptie staan.

mrt 1, 2018 |
Kattengedrag, Thuis bij Cats Only...,  |
wendy
Onze Jenny is een chocolate tortie Noorse Boskat die op vier jarige leeftijd samen met haar zusje Nikita bij ons is komen wonen.  Helaas wist ik toentertijd een stuk minder over katten dan nu. Ik ben nog steeds blij dat wij Jenny en Nikita destijds in huis hebben genomen, maar of ik het nu nogmaals zou doen betwijfel ik. 
mrt 1, 2018 |
Gezondheid, Thuis bij Cats Only...,  |
wendy

Net zoals wij mensen hebben ook onze katten twee nieren die onder andere zorgen voor de regulering van de vochtbalans en de bloeddruk in het lichaam. Ook filteren ze het bloed, waardoor afvalstoffen uitgescheiden kunnen worden via de urine. En tot slot spelen ze een belangrijke rol bij de mineralenbalans en produceren ze een aantal hormonen.  Maar wat nou als deze nieren niet meer goed werken?

mrt 1, 2018 |
Vachtverzorging voor katten, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Bij Cats Only Kattentrimsalon werk ik op een huid- en vachtvriendelijke manier en laat de natuur zoveel mogelijk werk doen. Maar ik hoor je al denken, ‘jaja, klinkt leuk, maar mijn kat ruit toch echt voortdurend/zit volop onder de klitten en zal echt hulp moeten hebben’. Dit is precies de instelling die ik had aan het begin van mijn kattentrimmende carrière; in 2010.

mrt 1, 2018 |
Gezondheid, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Wie mij al een tijdje volgt heeft het waarschijnlijk al wel vaker voorbij zien komen. Katten zijn meesters in het verbergen van pijn! Daar waar onze Leia (lees: grote Oud Duitse Herder) al begint te piepen of te hinken als zij ook maar denkt dat ze pijn heeft, uiten mijn katten dit echter vrijwel niet. Om er toch achter te komen of mijn katten gezond zijn en pijn hebben let ik daarom op de kleinste details, naast de periodieke controles bij de dierenarts natuurlijk. 

feb 25, 2018 |
Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy
De 2e week van onze kerstvakantie viel laat dit jaar, aangezien hij pas begon op maandag 8 januari, de dag dat het kattenhotel zo ongeveer leeg was gelopen na een drukke kerstvakantie. Even wat tijd voor onszelf, gecombineerd voor de zorg van onze laatste twee hotelgasten. In deze week stond er een leuk uitstapje gepland, een dagje Gent, een mix van business and pleasure. Een ieniemienie stedentripje, waar wij zo van houden maar waarvoor we nu minder kans hebben, gecombineerd met een bezoekje aan een kattenhotel en een katten (adoptie) café.
jul 2, 2017 |
Gastblog, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Gastblog door Hennie Schuit, eigenaresse van de Kattentrimbus en het kattengedragsbureau.

Chip is een lieverd die het liefst zijn eigen ding doet. Gaat graag met het baasje op stap. Rustig en kalm het avontuur tegemoet maar ook met alle gemak lekker thuis in de wei! Ja, precies in de wei!

Dit blog gaat over een paard en een keertje niet over katten! 

jun 18, 2017 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Het leven van een kattenhoteleigenaresse, maar ook dat van een katteneigenaar, gaat niet altijd over rozen. Dat bleek deze week maar weer. Wat een overvolle week moest worden met het afbouwen van de nieuwe hotelkamers, het trimmen van katten, verzorgen van de hotelgasten, de jaarlijkse BHV cursus en een bezoekje aan de orthomanueel dierenarts met Google werd helaas een overvolle week met dierenarts bezoekjes voor Jenny. Helaas zonder goede afloop....

mrt 12, 2017 |
Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy