Blog

feb 5, 2021 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Door de lockdown en de daarbij behorende sluiting van de trimsalon zitten heel veel katteneigenaren met de handen in het haar, en jij wellicht ook. Daar waar ik normaal paraat sta bij vachtproblemen moet je nu ineens zelf alle vachtverzorging van je geliefde kat zelf doen. En dat dat nog niet meevalt is waarschijnlijk al wel duidelijk geworden zie ik aan de vele spoedjes in de trimsalon die ik gelukkig wel mag helpen van de overheid. 

Om ervoor te zorgen dat ik zo min mogelijk spoedgevallen op mijn trimtafel krijg onthul ik jullie in deze minicursus graag mijn tips om je kat klitvrij de winter door te krijgen. 

okt 1, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Zie je ze ook voorbijkomen van die foto’s en filmpjes waar een kat heerlijk ligt te genieten wanneer haar baasje haar aan het borstelen is? En vraag jij je dan ook af waarom jouw kat er nou zo’n hekel aan heeft? Geloof me je bent echt niet de enige maar het kan anders. Ook jouw kat met een eigen mening, om het zo maar te zeggen, kan leren dat vachtverzorging lekker is in plaats van een nachtmerrie.

aug 10, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Het is je vast niet ontgaan dat ik een bezige bij ben. Naast het kattenhotel en de kattentrimsalon houd ik mij ook heel graag bezig met lesgeven. Alhoewel ik nooit de ambitie heb gehad om leraar te worden heb ik tijdens mijn dierverzorgingsopleiding wel mijn kynologisch instructeur diploma gehaald waarmee ik les zou mogen geven op een hondenschool. En daarna ben ik nog op les gegaan om mijn instructeursdiploma voor het paardrijden te halen. Avondenlang heb ik weer in wind in de paardenbak les staan geven aan ponyruiters. En vervolgens beland ik in mijn kattenbaan weer voor de klas. Wat begon als een workshop voor katteneigenaren bij mij in de salon, zodat zij zelf konden leren om hun eigen kat te trimmen breidt zich nu uit naar een echte kattentrimopleiding. En nee dat ging niet over 1 nacht ijs. 

jun 12, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 5/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Een gespecialiseerde kattentrimsalon is verschillend van een hondenkapsalon. Een kat gedraagt zicht anders en vraagt een andere, aangepaste, manier van benaderen. Is dat allemaal dan zo verschillend dan wat ik zie bij honden? Jazeker! Vroeger werd een kat door de meeste trimmers gezien als een kleine hond. Inmiddels weet jij als kattenliefhebber wel beter. Een kat is een totaal ander dier, met andere gedragingen, gewoontes en vraagt een andere manier van benaderen.

jun 11, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 4/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Je kent ze wel, die foto’s en filmpjes waar een kat heerlijk ligt te genieten wanneer haar baasje haar aan het borstelen is? Misschien vraag jij je dan ook af waarom jouw kat er nou zo’n hekel aan heeft? Geloof ons als we zeggen dat jij niet de enige bent! Maar het kan anders. Ook jouw kat, met haar eigen mening, kan vachtverzorging als 'lekker' in plaats van als 'nachtmerrie' leren ervaren.

jun 10, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 3/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

De regel is dat een kat vaak goed in staat is haar eigen vacht in model en uit de klit te
houden. Maar toch zijn er veel uitzonderingen op de regel (zie het blog: 5 soorten katten die graag wat hulp hebben bij de verzorging van hun vacht). 

Hoe kan jij je kat dan het beste helpen om klitten te voorkomen?
Borstelen hoor ik je denken! Maar wist je dat het klakkeloos borstelen van je kat grote
problemen kan veroorzaken? Als jij jouw kat wil helpen is het heel belangrijk dat je weet waar
je mee bezig bent want voor je het weet heb je de haargroeicyclus in de war geschopt en
ben je nog verder van huis. Van keer op keer borstelen wordt het haar namelijk
klitgevoeliger, minder mooi van kleur en kan je kat zelfs in een permanente rui raken!

jun 9, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 2/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Kammen of borstelen van je kat is helemaal niet zo noodzakelijk als de meeste mensen denken (hierover schreef ik ook al in het blog: 'Jouw kat borstelen of niet borstelen? Dat is de vraag...'. Bedenk goed dat kammen de cyclus van de vachtgroei stopt en in de war schopt waardoor overmatige verharing kan optreden. 

Helaas kunnen echter niet al onze huiskatten hun vachtverzorging zelf aan (meer hierover lees je het in het blog: '5 soorten katten die graag wat hulp hebben bij het verzorgen van hun vacht'). Maar ook katten die simpelweg een te grote explosieve vacht hebben, die niet te temmen is met hun eigen kattentong als ideale kam, moeten we helpen. Maar hoe dan? En vooral: waarmee? 

jun 8, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 1/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Het klinkt heel aannemelijk! "Een hond moet naar het trimsalon; maar een kat toch zeker niet? Een kat ziet er van nature steeds goed uit toch?"
Helaas is niets minder waar. Enerzijds is het inderdaad zo dat een kat haar eigen jasje in model en uit de klit houdt. Dit is de regel. Maar anderzijds zijn er meerdere redenen te bedenken waarom dit haar soms toch niet lukt. En dat zijn de uitzonderingen op die regel. Op die momenten is het aan ons, de baasjes, om pijnlijke klitten en ernstige vervilting te voorkomen. 

jun 4, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, In de Pers, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Artikel door Wendy Govers - van Thiel voor Majesteit Magazine editie 2020 

Wat is het geheim achter de foto’s op internet, van katten die genieten van een borstelbeurt, of kalm in bad gaan? Kattentrimster Wendy Govers-van Thiel geeft tips hoe je dit een kitten leert.

mrt 29, 2020 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy