Blog

mei 24, 2020 |
Gezondheid, Kattengedrag,  |
Wendy

Tijdens Corona is alles anders. De maatregelen die Corona en de intelligente lockdown met zich meebrengen zorgen dat ons hele leven op zijn kop ligt. We werken vanuit thuis in plaats van op de zaak, weg structuur, regelmaat, contact met collega’s en rust voor je kat. Want ja ook voor je kat ziet alles er anders uit dan normaal. En dat is niet niks voor een gewoontedier die van nature graag op zichzelf is. 

mrt 29, 2020 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

De Coronacrisis heeft ons sinds enkele weken in zijn macht. De wereld staat even stil en dat zien we dagelijks om ons heen. Restaurants zijn dicht, alle evenementen en festivals zijn afgelast, Schiphol is veranderd in een vliegtuig parkeerplaats in plaats van een vliegveld en schrapte bijna al zijn vluchten, alle scholen zijn dicht tot tenminste 6 april en waar mogelijk werkt iedereen thuis! Rust op straat dus behalve…. in de ziekenhuizen waar het code rood is en in de supermarkten waar de hamsters dagelijks hun slag slaan.

mrt 15, 2020 |
Kattenhotel, Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Diverse, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Het lijkt hier deze week wel een soapserie. Door het Coronavirus ligt de hele wereld op zijn kop, en nu Europa het nieuwe episch centrum is en Brabant de Corona regio van Nederland kunnen we er niet meer onderuit. Niemand meer, want Corona treft ons allemaal. 

Houd je niet van soap series scroll dan meteen naar onder voor mijn Corona Huisdieren Reistips!

mrt 1, 2020 |
Gezondheid, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Ina van Berkum van Cats & Things

Soms heel soms komen mensen vragen of ik ook een tandenkrabber verkoop, zo eentje die de tandarts ook heeft. Zodat ze zelf aan de slag kunnen gaan om het tandsteen bij het gebit van hun kat verwijderen. En hoewel ik zelf wel ben opgegroeid met het DIY-krabben van tandsteen. Weet ik inmiddels dat het de gezondheid van je kat niet ten goede komt. Dus nee, er zijn dingen die ik bewust niet verkoop in de kattenwinkel. 

mrt 1, 2020 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
wendy

“De vacht is de spiegel van de gezondheid”, je hoort het zo vaak en het is niet zomaar een gezegde, want de stand en ook kleur van de vacht van je kat vertellen je heel veel over zijn welzijn. Katten die goed in hun vacht zitten hebben een mooie aanliggende glanzende vacht. In de zomer zal die vacht mooi glad liggen zodat warme lucht er langs kan strijken. In de winter daarentegen staat diezelfde vacht wijd open om een luchtlaag te creëren die de warmte juist binnenhoudt. Zit je kat minder goed in zijn vel? Dan wordt zijn vacht wat doffer en mottiger en gaat hij wat uiteen staan. Juist dan is het zaak uit te zoeken waardoor dit wordt veroorzaakt. 

mrt 1, 2020 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Je kent hem wel de haarbal of beter gezegd de haarsigaar, want op een bal lijkt hij allerminst. Je vind hem, in deze tijd van het jaar, voornamelijk in de ochtend ingedroogd op je stoffen bankstel of je hoogpolige tapijt. In het laatste blog van deze serie, over het kammen van je kat, wil ik de fabel dat kammen helpt om haarballen te voorkomen. Je zou denken dat dit klopt aangezien je haar verwijderd wat anders door je kat opgelikt zou worden. Maar aangezien meer kammen juist voor meer verharen zorgt werkt kammen dan toch averechts. Gelukkig zijn er betere manieren om haarballen te voorkomen.

sep 29, 2019 |
Kattenhotel, Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Katvriendelijke inrichting, Kattengedrag, Gastblog, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Gastblog door Ada van der Molen van Kattenadvies & Verzorging

Top 8 cadeautjes waar je kat van gaat spinnen!

Je wilt natuurlijk het beste voor je kat. Niet alleen met dierendag maar het hele jaar. Toch is dierendag een mooie aanleiding om te zien wat je structureel kan doen om het welzijn van je kat te verbeteren.

sep 15, 2019 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Gastblog door Arrianne Liefrink naar aanleiding van de lezing die zij gaf tijdens de boeklancering van: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!' 

Veel eigenaren bepalen aan de hand van de vacht hoe gezond hun kat is. Een glanzende vacht betekent voor de meeste baasjes dat hun kat gezond is. Maar is de vacht van een kat eigenlijk wel een maat voor de gezondheid? Is een glanzende vacht echt altijd een gezonde kat?

apr 22, 2019 |
Kattenhotel, Gezondheid,  |
Wendy

Arachnofobie ofwel angst voor spinnen is een veelgehoorde fobie. Bang ben ik echter niet voor de 8-voetige beestjes op zich maar des meer voor de ‘enge’ ziektes die teken, die ook tot de spinachtigen behoren, bij zich dragen en zowel voor onze huisdieren als voor onszelf een groot gevaar kunnen betekenen.

mrt 24, 2019 |
Kattenhotel, Gezondheid, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Noorse Boskat Jenny wil van het radiatormandje naar de stoel, ze kijkt, schat in, neemt een grote sprong, land op de leuning van de stoel en kan zich mooi op de leren stoel trekken. Gelukt! Voor haar dan tenminste voor mij wat minder want de stoelleuning moet het bekopen met een paar lange krassen in het leer. Herkenbaar? Maar deze klunzige katten zoals wij ze noemen zijn ze wel echt zo klunzig, het lukt ze immers wel. Ik zie mezelf nog niet zo’n sprong maken.

mrt 10, 2019 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten,  |
Wendy

Het voorjaar komt er weer aan en onze katten beginnen langzaamaan hun wintervacht weer uit te trekken, lees te laten vallen. Deze enorme pak haren hebben heel de winter in een zogenaamde rustfase gestaan, vast in de huid om ervoor te zorgen dat onze katten het niet koud zouden krijgen. Ondertussen zijn deze haren echter wel steeds verder versleten geraakt en zijn nu simpelweg op. Wat voor ons een huis vol haar betekent maar voor onze kat een bek vol haar wat weer resulteert in een haarbal.

feb 17, 2019 |
Gezondheid, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Omdat katten meesters zijn in het verbergen van pijn wordt voor alle katten boven de 7 jaar een jaarlijkse seniorencheck aangeraden. Deze check die als extraatje toegevoegd wordt aan de normale jaarlijkse APK (Algemene Poezen Keuring) kan je vroegtijdig laten zien of jouw kat leidt aan beginnende ouderdomskwaaltjes. Afgelopen week was het tijd voor een check voor ons ‘oudje’ Google.

dec 14, 2018 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing,  |
Wendy