Blog

mrt 21, 2021 |
Vachtverzorging voor katten, In de Pers,  |
Wendy

Artikel voor het Dibevo Vakblad door Wendy Govers - van Thiel 

‘Kattentrimmers in de startblokken’ schreef ik bovenaan mijn artikel in het laatste TrimMagazine van 2020, maar toen wist ik natuurlijk nog niet wat ik nu weet. Eind 2020, net voor kerst, kwam het slechte nieuws dat ook de trimsalons dicht moesten. Wat een drama voor ons als trimmers, voor de baasjes van dieren die steeds verder met de handen in haar kwamen zitten. En zeer zeker ook voor de dieren die met hun overvolle wintervachten steeds een beetje meer in de problemen kwamen. Gelukkig zag de overheid dit ook in en besloot op 12 januari om salons toch open te stellen voor dieren waarvan het welzijn in gedrang komt. Maar hoe ga je hier nou mee om?

feb 5, 2021 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Door de lockdown en de daarbij behorende sluiting van de trimsalon zitten heel veel katteneigenaren met de handen in het haar, en jij wellicht ook. Daar waar ik normaal paraat sta bij vachtproblemen moet je nu ineens zelf alle vachtverzorging van je geliefde kat zelf doen. En dat dat nog niet meevalt is waarschijnlijk al wel duidelijk geworden zie ik aan de vele spoedjes in de trimsalon die ik gelukkig wel mag helpen van de overheid. 

Om ervoor te zorgen dat ik zo min mogelijk spoedgevallen op mijn trimtafel krijg onthul ik jullie in deze minicursus graag mijn tips om je kat klitvrij de winter door te krijgen. 

jan 10, 2021 |
Vachtverzorging voor katten, In de Pers,  |
Wendy

Artikel voor de ABHB editie 5/6 2020 door Wendy Govers - van Thiel 

In de zomer zijn de vachten van al onze kattenklantjes netjes vervangen. Zowel de dekharen als de wolvacht zijn geheel vervangen voor een nieuwe dikke winterjas, klaar om de winterse kou te trotseren. Deze nieuwe vacht is totaal niet klitgevoelig waardoor het rustig is geweest in de salon in de herfst. Maar nu – met het aanbreken van de winter – moet je zorgen dat je klaarstaat. 

dec 20, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing,  |
Wendy

Artikel voor het ABHB Trimmagazine door Wendy Govers - van Thiel Editie 5/6 2020 

Je bent hondentrimmer en klanten vragen je weleens of jij ook hun kat niet een keer onder handen wilt nemen. Je zegt ja, gaat aan de slag en komt tot de conclusie dat je als trimmer niet automatisch zowel een hond als een kat kan trimmen. Je zit helemaal onder de krassen, de kat is woest en het model is niet om over naar huis te schrijven. Wat valt dat tegen! 

nov 8, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, In de Pers,  |
Wendy

Artikel voor het ABHB Trimmagazine door Wendy Govers - van Thiel editie 3-2020 

Een volle agenda, drukte in de kattentrimsalon en aankomende drukte in het kattenhotel en toen… werd het stil. Het coronavirus zette ieders wereld op zijn kop en dat was meteen te merken. Klanten waren bang en afwachtend, want wat stond er te gebeuren? Niemand wist het, maar ik begreep meteen dat corona een blijvertje was. Dus werk aan de winkel, want vooral het kattenhotel (80 procent van mijn omzet) krijgt dit jaar harde klappen.

 

okt 25, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Kattengedrag,  |
Wendy

Vorige maand nam ik deel aan de Happy Cats Bootcamp van kattengedragstherapeute Anneleen Bru. In deze bootcamp die niets met sporten maar alles met katten te maken heeft ga Anneleen de deelnemers een spoedcursus kattengedrag. Gedurende 1 maand kwamen er iedere werkdag video’s online waarin ze ons stap voor stap leerde hoe wij onze katten, of in mijn geval kattenklanten nog happier kunnen maken.

Ondanks dat ik als professional al het een en ander weet over kattengedrag heb ik nog veel opgestoken van deze laagdrempelige cursus die voor ieder kattenmens een echte aanrader is. Gelukkig geeft ze hem iedere maand opnieuw ;-) In dit blog wil ik jullie meenemen in mijn grootste leerpunt van de bootcamp.

okt 1, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Zie je ze ook voorbijkomen van die foto’s en filmpjes waar een kat heerlijk ligt te genieten wanneer haar baasje haar aan het borstelen is? En vraag jij je dan ook af waarom jouw kat er nou zo’n hekel aan heeft? Geloof me je bent echt niet de enige maar het kan anders. Ook jouw kat met een eigen mening, om het zo maar te zeggen, kan leren dat vachtverzorging lekker is in plaats van een nachtmerrie.

aug 10, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Het is je vast niet ontgaan dat ik een bezige bij ben. Naast het kattenhotel en de kattentrimsalon houd ik mij ook heel graag bezig met lesgeven. Alhoewel ik nooit de ambitie heb gehad om leraar te worden heb ik tijdens mijn dierverzorgingsopleiding wel mijn kynologisch instructeur diploma gehaald waarmee ik les zou mogen geven op een hondenschool. En daarna ben ik nog op les gegaan om mijn instructeursdiploma voor het paardrijden te halen. Avondenlang heb ik weer in wind in de paardenbak les staan geven aan ponyruiters. En vervolgens beland ik in mijn kattenbaan weer voor de klas. Wat begon als een workshop voor katteneigenaren bij mij in de salon, zodat zij zelf konden leren om hun eigen kat te trimmen breidt zich nu uit naar een echte kattentrimopleiding. En nee dat ging niet over 1 nacht ijs. 

jun 12, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy