Blog

apr 12, 2020 |
Kattenhotel, Katvriendelijke inrichting, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Petrebels

Met zo veel keuze aan krabpalen is het een hele opgave om door de bomen het bos te zien.
Hoe weet ik of een krabpaal geschikt is voor mijn kat? En waar moet ik op letten? 
Het antwoord is simpeler dan je denkt, en daar helpen wij je graag bij!

sep 29, 2019 |
Kattenhotel, Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Katvriendelijke inrichting, Kattengedrag, Gastblog, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Gastblog door Ada van der Molen van Kattenadvies & Verzorging

Top 8 cadeautjes waar je kat van gaat spinnen!

Je wilt natuurlijk het beste voor je kat. Niet alleen met dierendag maar het hele jaar. Toch is dierendag een mooie aanleiding om te zien wat je structureel kan doen om het welzijn van je kat te verbeteren.

jun 10, 2018 |
Gezondheid, Katvriendelijke inrichting,  |
Wendy
Eind mei plaatste ik op Facebook een post over de ‘Kattensoup’ van Gourmet. Deze soep zat in het voedingspakketje van hotelgast Bobby, om hem op zijn oude dag te voorzien van extra vocht. Op mijn vraag: ‘Welke trucs verzin jij om jouw kat genoeg te laten drinken? Aan het einde van de post, kwamen zoveel mooie reacties dat ik ze moest delen in een blog. Vooral ook omdat katten zeer slechte drinkers zijn, die wij er echt aan moeten herinneren dat zij moeten drinken. Doen wij dit niet dan liggen er gezondheidsproblemen, zoals blaasontsteking en nierfalen op de loer.
jun 6, 2018 |
Katvriendelijke inrichting,  |
wendy

In een eerder blog: De gelukkige kat; Voorbereidingen treffen heb ik aandacht besteed aan een goede basis voor de aanschaf van je nieuwe kat. Je nieuwe vriendje is bijna 16 weken en mag bijna bij je komen wonen. Alle spullen zijn al gekocht dus nu je huis herinrichten. Maar met alleen die inrichting kom je er nog niet. Want om je nieuwe huisgenoot een fantastische start te bezorgen komt er nog veel meer bij kijken. 

okt 22, 2017 |
Katvriendelijke inrichting, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Desiree de Rue. Eigenaresse van kattentrimsalon Perfectekat.nl en blogster. Verhuisblog #2

Een nieuw huis betekent nieuwe plekken voor kattenbakken en krabpalen. Welke krabpalen en kattenbakken kun je het beste kiezen? En waar zet je deze neer?

Mijn nieuwe huis is twee keer zo groot als de vorige. Voor mij toch wel lastig, want waar zet ik de krabpalen en kattenbakken zo katvriendelijk mogelijk neer?
Graag geef ik jou (in samenwerking met kattengedragsdeskundige José Dieker) tips hoe je dit het beste aan kan pakken!


apr 9, 2017 |
Katvriendelijke inrichting,  |
Wendy

Gastblog door Tineke de Wit, vertegenwoordiger van Ceva Santé Animale als Product Promotor van Feliway en Adaptil.

Krabben, elke kat doet het. De ene kat krabt aan de krabpaal, de andere kat aan de bank, stoel of tafelpoot. Veel katteneigenaren hebben één of meerdere katten die op een ongewenste plek krabben. Maar waarom krabben katten nou eigenlijk? Is het iets wat een kat doet om de eigenaar te pesten, of heeft het een andere functie?

jan 15, 2017 |
Katvriendelijke inrichting,  |
Wendy

Kerstboom eruit, kamerplant erin! Zo luid de slogan van mooiwatplantendoen.nl van de campagne die zij al sinds jaar en dag voeren rond driekoningen. Voor hen een leuke tijd, want zoals zij het zo mooi verwoorden: ‘Berg de ballen op en ontwar de lampjes en laat vorig jaar definitief acht je.’ Maar wat vindt jouw kat ervan? 

dec 13, 2015 |
Katvriendelijke inrichting,  |
Wendy

Sinterklaas is weer terug naar Spanje en de kerst staat alweer voor de deur. Op naar een gezellige decembermaand vol met kerstdecoratie in je huis. Helaas gaat dit niet altijd vanzelf in een kattenhuishouden. Vervelend voor ons, maar bekijk het eens van de andere kant.

Stel je voor, je bent een binnenkat en hebt nog nooit een boom in het echt gezien, en ineens verschijnt daar zo’n mooi groen exemplaar in jouw territorium. Dat kan twee kanten op gaan of eigenlijk drie. Of je kat vind het maar een eng ding wat een sterke (dennen)geur bij zich draagt (denk hierbij aan het feit dat katten 1000x beter ruiken dan wij), met allemaal vleugjes vreemde geuren van andere katten (die op het kerstbomenveldje wonen) ertussendoor. Of je kat vindt het een geweldig nieuwe krabpaal / klimmeubel die volhangt met allemaal leuk nieuw kattenspeelgoed. En dan is er ook nog de laatste groep katten die er eigenlijk niet zo heel veel van vindt en het nieuwe meubelstuk al snel op zal nemen in zijn huis en het verder met rust zal laten.  

nov 29, 2015 |
Katvriendelijke inrichting,  |
wendy

Enkele weken geleden maakte ik al bekend dat Cats Only kattenhotel per 1 februari de deuren opent! Naast het volop doorbouwen aan het gebouw zelf betekende dit ook dat er begonnen moest worden aan de inrichting van de hotelkamers.  Mijn Facebook volgers hebben al wel gezien dat ik door de vele brainstormsessies met oa kattengedragstherapeute Marcellina Stolting en biologe Els Peeters  en de hulp van Mandy van de KGA katteninterieurservice al wel een mooi plaatje in mijn hoofd had van wat ik nu wel en niet wil voor mijn hotelgasten. Maar ja, dan de uitvoering nog. 

okt 25, 2015 |
Katvriendelijke inrichting,  |
wendy

De herfst is alweer een maandje op gang, maar daar was de eerste herfstweken niets van te merken. Terwijl ik dit blog zit te schrijven (donderdag 15 okt) kijk ik uit over een fris groen nat gazon, wat hoognodig nog een laatste keer dit jaar gemaaid moet worden, maar dat lukt helaas niet omdat het gras steeds te nat is. Populieren, berken en knotwilgen vol met groene blaadjes met iets geel wordende bladpuntjes, en een hoog maisveld vol met overrijpe maiskorrels die dit weekend gepland staan bij de loonwerker om te veranderen in koeienvoer. Even een baaldagje voor onze katten, want een hakselaar in de buurt betekend een dagje huis arrest. Veel te gevaarlijk! En dit alles in combinatie met nachtvorst, de eerste natte sneeuw die gisteren is gevallen in Limburg en een dagtemperatuur van hooguit 6 graden. Het lijkt wel winter en dat terwijl de winter toch echt pas over twee maanden hoort te beginnen. Dus natuur, zet alles weer even op een rijtje en kom maar op met de herfst met  zijn mooi gekleurde bomen, vallende bladeren, eikels, kastanjes en al het andere mooie speelgoed wat de natuur voortbrengt!

aug 30, 2015 |
Katvriendelijke inrichting,  |
wendy

Natuurlijk houd je van kat, en heb je alles voor hem over. Je bent goed personeel voor hem. Opent ramen en deuren wanneer hij dat wil, vult netjes op tijd zijn voer- en waterbakje, maakt zijn bak schoon en verwent hem met wat lekkers. Maar is dat wel genoeg om je kat gelukkig te maken? Gezien het feit dat katten dieren zijn die nog erg dicht bij de natuur staan is het voor hen niet zo makkelijk als wij denken om zich aan te passen aan ons leven in huis. Door het leven in huis wordt het moeilijker voor hem om aan zijn natuurlijke behoeftes te voldoen. Wordt hij hierin beperkt dan kan hij ongelukkig worden. Dit uit zich vaak in apathisch leven met een 24/7 slapende kat, gedragsproblemen zoals ongewenst krabben aan meubels en plassen langs de bak en kan zelfs resulteren in medische problemen.  

mei 24, 2015 |
Katvriendelijke inrichting,  |
wendy

Helaas lopen er maar weinig goed gesocialiseerde huiskatten rond in Nederland. Met het logische gevolg dat er veel stressgevoelige katten rondlopen in onze huishoudens. Om het stresslevel bij deze katten zo laagmogelijk te houden, en daarmee ook de kans op ziekte te verkleinen is het erg belangrijk om deze katten een stabiele katvriendelijke omgeving te geven. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw huis en drukke leven ook een katvriendelijke omgeving vormen voor je kat?