Workshops voor katteneigenaren

Speciaal voor de leergierige kattengekken bieden wij workshops op maat aan. Op deze pagina vind je een overzicht van ons aanbod voor de katteneigenaar. Ben jij een kattenprofessional klik dan door naar de site van mijn opleidingsinstituut Cats Class

Workshop: 'Trim je eigen kat' 

 • Is de kambeurt van je kat iedere week weer een gevecht?
 • Kam jij de vacht van je kat regelmatig, maar kun je niet tegen de klitten en het vilt opkammen?
 • Is je hele huis - en vooral je nette zwarte broek - bedolven onder de kattenharen?
 • Heb jij een complete dierenwinkel aan borstelattributen thuis liggen, maar zit de juiste kam of borstel er nog niet tussen?

Kortom:

 • Houd jij de band met je kat graag goed?
 • Wil jij af van al die krassen en halen op je armen?
 • Wil jij een prachtvacht voor jouw kat zonder pijnlijke knopen en klitten?
 • Ofwel wil jij leren hoe jij de vacht van jouw kat het beste kunt verzorgen, zodat je de terugkerende kosten voor de kattentrimmer lekker in je eigen zak kunt steken?

Boek dan een workshop ‘Trim je eigen kat’ en leer hoe jij de vacht van jouw kat het beste kunt behandelen.

Tijdens deze workshop zal jij zelf onder mijn toeziend oog de vacht van je eigen kat behandelen. Dit kan variëren van de dagelijkse verzorging, tot het verwijderen van klitten en zelfs het leren scheren van kleine vervilte stukjes vacht. Het spreekt voor zich dat ik hulp zal bieden waar nodig en dat je met een topvacht weer naar huis kunt.

Note: Houdt er wel rekening mee dat vachten met achterstallig onderhoud, die vol met klitten zitten, niet bruikbaar zijn om te leren trimmen. Voor deze katten zal eerst een trimbeurt ingepland moeten worden. Na deze trimbeurt zullen wij een workshop plannen wanneer de 1e klitjes weer opkomen zodat jij nu zelf aan de slag kunt.

Om de stress voor je kat zo laag mogelijk te houden én om je een zo goed mogelijke begeleiding te kunnen bieden, geef ik deze workshop één-op-één. Met meerdere personen uit één gezin de workshop volgen, is geen probleem en ook het meebrengen van meerdere katten is mogelijk tegen meerprijs. Ik vind het wel fijn als je dit te voren aangeeft.

Tijdens de workshop mag jij alle vragen stellen die je maar wilt. Ook geef ik jou advies over goed borstelmateriaal, die je ook bij mij kunt kopen.

Bij aankoop van de workshop krijg je het ebook: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!' Een complete handleiding voor een prachtvacht’ en de gelijknamige online cursus. Zo kun je je voor de workshop al inlezen in de hele theorie achter de kattenvacht. In het ebook komen de volgende zaken aan bod:

 • De kat
 • Kattengedrag
 • De vachtgroeicyclus
 • Hoe je de oorzaak van klitten achterhaalt
 • Welke materialen juist wel en niet te gebruiken
 • Hoe de seizoenen vachtproblemen beïnvloeden
 • En natuurlijk wat je kunt doen om vachtproblemen op te lossen en te voorkomen in de toekomst.

Na het lezen van dit ebook en het doorlopen van de cursus kun je een afspraak met me inplannen voor de workshop waarvoor we 1 uur de tijd nemen. Heb je vragen over de theorie dan kun je deze natuurlijk stellen tijdens de workshop.

Tip: Lees je goed in en schrijf je vragen alvast op. Op deze manier haal je alles uit jouw workshop!

Neem ook je eigen borstelmateriaal mee. Dan kunnen we meteen werken of deze passen bij de vacht van je kat!

De prijs voor deze workshop is € 97,- en krijg je het ebook: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!' ter waarde van € 17,95 en de online cursus ter waarde van € 49,- er gratis bij.

Voor wie: Deze workshop is voor eigenaren die graag de vacht van haar eigen kat klitvrij wil kunnen houden. Met een kat die op het moment van de workshop hooguit wat kleine klitjes heeft.

Hoe lang: De workshop duurt max 1 uur. Houdt rekening met de voorbereidingstijd met het oog op het lezen van het ebook en het doorlopen van de online cursus.

Wanneer: De workshop kan op verschillende dagen ingepland worden. Dit kan via een mailtje naar Info@CatsOnly.nl tnv Workshop inplannen.  Let wel, inplannen kan uiterlijk 1 maand na aankoop van de workshop.

Bij deze 1 op 1 workshop ga jij onder mijn toeziend oog aan de slag met de vacht van je kat. Wij leren je: 

 • Hoe je de vachtproblemen kunt aanpakken 
 • Hoe je klitten en vilt bij je kat kunt voorkomen 
 • Met welke materialen 
 • En hoe je dit op een zo katvriendelijke manier aan kunt vliegen

Ja, ik wil meedoen aan deze workshop!

"Heel fijn, dat ik voor Minet onze Perzische poes een vakkundig adres heb gevonden! Na eerst het boek:"Klitvrije kat, zo doe je dat" gelezen te hebben, bestelde ik eerst de combikam bij haar. Het lukte me toen nog niet, om alle klitten weg te krijgen. Inmiddels ben ik voor de workshops "Trim je eigen kat" geweest. Fijn om advies te krijgen over de manier van vast houden, tondeuse gebruiken en klitten verwijderen .Wendy gaat daar zo geroutineerd mee om, top! Thuis zal ik wel wat meer geduld moeten hebben, maar met de nieuw geleerde technieken zal het denk wel lukken. – Pers Minet door – Nelly Hegazy uit Delft (Zuid-Holland)

"Met onze Billy voor een kitten-wen-behandeling bij Wendy geweest. Voor Bil was het heel relaxed, en ik heb er weer veel van opgestoken. Met een goede kam weer naar buiten, en nu oefenen samen. Bedankt voor je deskundige adviezen, Wendy!" – Kruising langhaar Billy by – Esther Coolen from Helmond (NB)

"Nadat mijn poezekind 2x geopereerd was in 2 weken tijd, heb ik hem kort laten scheren door Wendy. Met veel geduld, tekst en uitleg om Loekie te verzorgen. Omdat ik zelf kapster ben heb ik uiteindelijk de cursus 'trim je eigen kat' gedaan waar Wendy mij hielp en alle tips en trucs liet zien. Baasjes blij en Loekie ook weer blij! zéker aan te raden, geen poespas en geneuzel, altijd eerlijk en vriendelijk. Wendy denkt met de baasjes mee." - Sofie Vlind / Kroon – Katteneigenaar van 3 Ragdolls

"Afgelopen maandag naar Wendy geweest met mijn Maine Coon Jeahrah voor een workshop. Thuis zeer moeilijk te borstelen en kammen dus Wendy gevraagd om hulp. Ze wilde de uitdaging wel aangaan nou Jeahrah was daar een super lieve kat liet alles met zich doen. Wendy heeft mij alles goed uitgelegd en heel veel zelf laten doen onder haar supervisie. Heb in korte tijd heel veel geleerd voor herhaling vatbaar mits dat nodig zou zijn. Wendy nogmaals bedankt" - Lucie Drenth – Katteneigenaar van 5 Maine Coons

De docent

"Ik ben Annette Schippers-Gasseling en ben sinds 2020 kattentrimmer, naast mijn werk als juf in het basisonderwijs. Nu werk ik nog 2 dagen in het onderwijs, maar ik hoop ooit full-time katten te gaan trimmen. Je moet natuurlijk doen wat je het allerleukst vindt, toch?

Ik was al aardig wat jaartjes juf en wilde eigenlijk wel iets anders gaan doen. Lang wist ik helemaal niet wat ik dan wilde, maar toen ik in 2015 mijn eerste langharige katten kreeg, kwam daar langzaam wat verandering in. Want tja, die langharige katten… hoe moest ik die vachten klitvrij houden? Ik kwam met mijn Maine coons bij een kattentrimster terecht. Kattentrimmen, een beroep waarvan ik niet wist dat het bestond!

Nadat ik een paar keer bij haar langs ben geweest, wist ik het! Dít was wat ik wilde gaan doen. Dus ging ik op zoek naar een opleiding. Het viel nog niet mee om de opleiding te vinden waar ik me helemaal goed bij voelde. Ik heb meerdere cursussen en modules van opleidingen gevolgd en kwam tot de conclusie dat het niet echt helemaal was wat ik zocht; ik wilde een katvriendelijke trimmer worden, een goede trimmer! Inmiddels had ik ook het boek van Wendy ‘Klitvrije kat, zo doe je dat!’ gelezen en besloot de 2 daagse Masterclass bij haar te volgen. Dit voelde goed! Trimmen met respect voor de kat én de vacht. Nu wist ik al beter wat ik zoeken moest, dus had ik me ingeschreven bij een opleiding die dicht in de buurt van mijn wensen kwam. Maar toen ik hoorde dat Cats Class van de grond zou komen, heb ik die opleiding weer geannuleerd en ben ik de opleiding bij Cats Class gaan doen. Dit was echt de beste beslissing ooit!

In 2020 schreef ik me in bij de KvK, ging ik bij mensen thuis de katten trimmen en in juni 2021 was mijn fysieke trimsalon een feit! Het heeft wel wat voeten in aarde gehad; de gemeente werkte niet zo lekker mee, maar…. Het is gelukt. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen.

Nu, 3 jaar na het inschrijven bij de KvK en vele bijscholingscursussen verder, heb ik niet alleen mijn eigen trimsalon, maar mag ik ook Cats Only een beetje ‘runnen’. Eén dag in de week ben ik te vinden in Gemert en ben ik het aanspreekpunt bij vragen.

Ik hoop heel veel katten en hun eigenaren te helpen, dat maakt mij heel gelukkig!"

Ja, help me vooruit zodat ik voortaan de bezoekjes naar de trimsalon kan overslaan!