Workshops voor katteneigenaren

Speciaal voor de leergierige kattengekken bieden wij workshops op maat aan. Op deze pagina vind je een overzicht van ons aanbod voor de katteneigenaar. Ben jij een kattenprofessional klik dan door naar de site van mijn opleidingsinstituut Cats Class

Workshop: 'Trim je eigen kat' 

Bij deze 1 op 1 workshop ga jij onder mijn toeziend oog aan de slag met de vacht van je kat. Wij leren je: 

  • Hoe je de vachtproblemen kunt aanpakken 
  • Hoe je klitten en vilt bij je kat kunt voorkomen 
  • Met welke materialen 
  • En hoe je dit op een zo katvriendelijke manier aan kunt vliegen

Ja, ik wil meer informatie over deze workshop!

"Heel fijn, dat ik voor Minet onze Perzische poes een vakkundig adres heb gevonden! Na eerst het boek:"Klitvrije kat, zo doe je dat" gelezen te hebben, bestelde ik eerst de combikam bij haar. Het lukte me toen nog niet, om alle klitten weg te krijgen. Inmiddels ben ik voor de workshops "Trim je eigen kat" geweest. Fijn om advies te krijgen over de manier van vast houden, tondeuse gebruiken en klitten verwijderen .Wendy gaat daar zo geroutineerd mee om, top! Thuis zal ik wel wat meer geduld moeten hebben, maar met de nieuw geleerde technieken zal het denk wel lukken. – Pers Minet door – Nelly Hegazy uit Delft (Zuid-Holland)

Kittenworkshop 

Heb jij een nieuwe huisgenoot en dan wil jij hem of haar natuurlijk de allerbeste start geven? Plan dan een kittenworkshop in bij de kattentrimsalon. Op deze manier:

  • went je kitten al jong aan de salon
  • krijg je alle tips en trucs mee voor een goede start, jong geleerd is immers oud gedaan
  • en verlaat je het pand met de juiste borstels en kammen, dat scheelt je bakken vol geld aan 'fout' materiaal 

Ja, ik wil meer informatie over de kittenworkshop

"Met onze Billy voor een kitten-wen-behandeling bij Wendy geweest. Voor Bil was het heel relaxed, en ik heb er weer veel van opgestoken. Met een goede kam weer naar buiten, en nu oefenen samen. Bedankt voor je deskundige adviezen, Wendy!" – Kruising langhaar Billy by – Esther Coolen from Helmond (NB)

"Voor advies naar Wendy gegaan voor onze Ragdoll kitten. Goede start meegekregen om de vacht mooi en in goede conditie te houden. Fijne omgeving, professioneel met veel gevoel voor de kat! Blij dat ik gegaan ben." – Ragdoll Shiva by – Jessica Meggelaars from Gemert (Noord Brabant)

De docent

"Ik ben Annette Schippers-Gasseling en ben sinds 2020 kattentrimmer, naast mijn werk als juf in het basisonderwijs. Nu werk ik nog 2 dagen in het onderwijs, maar ik hoop ooit full-time katten te gaan trimmen. Je moet natuurlijk doen wat je het allerleukst vindt, toch?

Ik was al aardig wat jaartjes juf en wilde eigenlijk wel iets anders gaan doen. Lang wist ik helemaal niet wat ik dan wilde, maar toen ik in 2015 mijn eerste langharige katten kreeg, kwam daar langzaam wat verandering in. Want tja, die langharige katten… hoe moest ik die vachten klitvrij houden? Ik kwam met mijn Maine coons bij een kattentrimster terecht. Kattentrimmen, een beroep waarvan ik niet wist dat het bestond!

Nadat ik een paar keer bij haar langs ben geweest, wist ik het! Dít was wat ik wilde gaan doen. Dus ging ik op zoek naar een opleiding. Het viel nog niet mee om de opleiding te vinden waar ik me helemaal goed bij voelde. Ik heb meerdere cursussen en modules van opleidingen gevolgd en kwam tot de conclusie dat het niet echt helemaal was wat ik zocht; ik wilde een katvriendelijke trimmer worden, een goede trimmer! Inmiddels had ik ook het boek van Wendy ‘Klitvrije kat, zo doe je dat!’ gelezen en besloot de 2 daagse Masterclass bij haar te volgen. Dit voelde goed! Trimmen met respect voor de kat én de vacht. Nu wist ik al beter wat ik zoeken moest, dus had ik me ingeschreven bij een opleiding die dicht in de buurt van mijn wensen kwam. Maar toen ik hoorde dat Cats Class van de grond zou komen, heb ik die opleiding weer geannuleerd en ben ik de opleiding bij Cats Class gaan doen. Dit was echt de beste beslissing ooit!

In 2020 schreef ik me in bij de KvK, ging ik bij mensen thuis de katten trimmen en in juni 2021 was mijn fysieke trimsalon een feit! Het heeft wel wat voeten in aarde gehad; de gemeente werkte niet zo lekker mee, maar…. Het is gelukt. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen.

Nu, 3 jaar na het inschrijven bij de KvK en vele bijscholingscursussen verder, heb ik niet alleen mijn eigen trimsalon, maar mag ik ook Cats Only een beetje ‘runnen’. Eén dag in de week ben ik te vinden in Gemert en ben ik het aanspreekpunt bij vragen.

Ik hoop heel veel katten en hun eigenaren te helpen, dat maakt mij heel gelukkig!"

Ja, help me vooruit zodat ik voortaan de bezoekjes naar de trimsalon kan overslaan!