Eigenaresse Wendy

“Waarom ik Cats Only ben gestart? Omdat ik vind dat elke kat persoonlijke aandacht verdient, de allerbeste verzorging hoort te krijgen én omdat elke kat de kans moet krijgen overal zichzelf te kunnen zijn!”

Een jong meisje dat opgroeide op de boerderij tussen de katten. Dat een droom had om met dieren te werken. Die droom is werkelijkheid geworden. En nog veel meer dromen kwamen voor mij uit! Want ik mag dagelijks met katten werken en deze prachtige en vooral eigenwijze dieren verzorgen. En dat is echt helemaal mijn ding!

Mijn naam is Wendy Govers – van Thiel. Dierenliefhebber en gediplomeerd dierverzorgster, gespecialiseerd kattentrimster en eigenaresse van Cats Class (waarmee ik workshops en opleidingen voor kattentrimmers organiseer).  En auteur van het succesvolle boek ‘Klitvrije kat, zo doe je dat!’

Mijn opleidingen en specialisaties

Na mijn opleiding tot dierenverzorger ging ik aan de slag in een dierenpension. In 2009 startte ik met een trimopleiding bij het HKI. Tijdens mijn stage ontdekte ik een nieuwe voorliefde: het trimmen van katten! Daarom volgde ik een specialisatiecursus ‘katten trimmen’. Het resultaat: mijn eigen ambulante kattentrimsalon. Onder de naam ‘Kattentrimsalon Pet’s Choice’ toerde ik met mijn blauwe Caddy door Eindhoven en omgeving om katten te helpen met hun vachtproblemen.

Eyeopener vachtverzorging

Een grote eyeopener was het volgen van diverse kattengedragcursussen. Dit veranderde mijn hele kijk op mijn vak. Het was ook de aanleiding voor een hele nieuwe kat- en vachtvriendelijke  werkwijze: om juist hun vacht zoveel mogelijk te sparen! Fijn voor je kat, beter voor hun huid en vacht en minder trimafspraken dus ook fijn voor jou (en je kat).   

Ons eigen kattenhotel!

De volgende droom die uitkwam, was het bouwen van ons eigen exclusieve kattenhotel in 2015. Een ding stond daarbij voorop: géén katten eenzaam opsluiten in kleine hokjes en géén groepshuisvesting. Veel te stressvol voor katten! Na vele uren bijscholing en brainstormen met andere specialisten vonden we de perfecte indeling, met de juiste katgerichte en hygiënische materialen en inrichting. Het resultaat: in ons gezellige kattenhotel had iedere kat gewoon zijn eigen mooie kamer (en tuin). Zonder last te hebben van de andere kattengasten. En natuurlijk alle aandacht en de juiste verzorging. Helaas kwam aan het kattenhotel begin 2022 een einde. 

Kennis delen

Uiteraard volg ik alle nieuwe ontwikkelingen in de katten- en trimmerswereld. Ik bezoek regelmatig seminars en nascholingen: over kattengedrag en kattengezondheid, de nieuwste trimtechnieken en hygiëne. Daarnaast organiseer ik zelf evenementen en lezingen voor vakgenoten en katteneigenaren: ik vind het heerlijk om mijn kennis en ervaring te delen!

Samen met mijn gewaardeerde collega’s uit het vakgebied organiseer ik cursussen vachtverzorging voor katten. Wij hebben al vele kattenbaasjes geleerd hoe ze de vacht van hun kat zelf kunnen onderhouden. Om ook (beginnend) kattentrimmers te begeleiden met de start van hun kattentrimsalon heb ik me in 2016 aangesloten als docent bij het HuisdierKennisInstituut (HKI) voor de praktijkdagen en praktijkexamens bij de vakopleiding Katten trimmen. Doordat de theorielessen niet te combineren waren met het kattenhotel ben ik hier na een paar jaar mee gestopt.

Mijn boek: Klitvrije kat, zo doe je dat

En dan was daar ook nog die droom van een eigen boek. Eind 2018 verscheen mijn E-book ‘Een klitvrije kat, zo doe je dat!’. Dit boek was zo populair dat ik al snel een papieren versie uitbracht, en een E-book in een epub-versie. Deze waren in no-time uitverkocht en ook de tweede druk van 'Klitvrije kat, zo doe je dat' is al weer bijna helemaal verspreid in de boekenkasten in Nederland en België. Een onmisbaar boek natuurlijk voor alle kattenliefhebbers! ???? Meer info over het boek vind je hier. 

Cats Class Workshops & Opleidingen 

Hierdoor werd de vraag naar vachtverzorgingsworkshops voor katteneigenaren en kattentrimmers in opleiding nog veel groter. Daarom gaf ik steeds meer leuke workshops voor kattenliefhebbers en verdiepingsdagen voor professionals. Toen Corona uitbrak werden offline lessen echter niet meer mogelijk en besloot ik een online cursus over de juiste verzorging van de kattenvacht beschikbaar te stellen! Zodat katteneigenaren online in hun eigen tempo kunnen leren hoe zij de vacht van hun kat onderhouden. 

Deze online lessen bleken zo goed te werken dat ik mijn oude baantje als docent vachtverzorging weer op heb gepikt. Onder de naam Cats Class ben ik in 2020 een eigenlijk opleidingsinstituut opgestart waarbij ik met de vakopleiding 'Kattentrimmen in de praktijk' nieuwe kattentrimmers opleid. Daarna verzorg ik bij Cats Class workshops en opleidingen ter bijscholing van gevestigde kattentrimmers. 

Meer weten over Cats Class, klik hier. 

Thuis in Brabant

Samen met mijn man Erik - de stille kracht achter de schermen - onze Maine Coons Pixie & Jinx, Oud Duitse Herder Leia, de paarden Chip en Spetter en onze kippen woon ik in het Brabantse Gemert.

Ik hoop dat je op deze manier een beetje kennis hebt kunnen maken met mij: bezige bij Wendy, kattenliefhebster, kattentrimster, docente, auteur en vooral ook onderneemster.  Want ook al vind ik het werken met dieren nog zo leuk; Cats Only blijft een bedrijf. Mijn bedrijf waar ik heel erg trots op ben.

Groetjes Wendy  

Ps. Wil je nog meer weten over mij? Bekijk dan eens het curriculum of het overzicht van mijn gevolgde opleidingen en cursussen