Jij en je kat genieten van het dagelijkse borstelmomentje, maar jeetje, die haren blijven maar komen. Het probleemloze vachtje van je kat verandert langzaam in een klittenbol. Help! ‘Een klitvrije kat, zo doe je dat!’ is een complete handleiding waarin katteneigenaren stap voor stap leren hoe hun kat een prachtvacht krijgt en houdt.

In het e-book komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: kattengedrag, de vachtgroeicyclus, hoe je de oorzaak van klitten achterhaalt, welke materialen je juist wel en niet moet gebruiken, hoe seizoenen invloed hebben op vachtproblemen en natuurlijk wat je kunt doen om vachtproblemen op te lossen en te voorkomen.

Verzorgde vacht, blije kat
Een kattenvacht heeft meerdere functies, zoals het regelen van de lichaamstemperatuur, bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals nagels en scherpe takken en de handhaving van het inwendige milieu. Om deze functies goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat de vacht in topconditie verkeert en vrij is van klitten. Normaal zorgt de kat met zijn poetsgedrag zelf voor een gezonde vacht, maar soms is daar wat hulp bij nodig. Bijvoorbeeld bij oude, dikke of zieke katten.

Minder stress voor katten
Eigenaresse Wendy Govers - van Thiel van Kattenhotel en Katsalon Cats Only merkte dat er bij katteneigenaren veel vragen waren over wat nou de beste manier is om de vacht van hun huisdier klitvrij te houden. Ze vertelt: “Natuurlijk trim ik met liefde en plezier hun katten, maar een ritje naar de trimsalon brengt voor veel katten stress met zich mee. Sommige katten moeten wel vijf keer per jaar naar de trimsalon.” Dankzij dit e-book blijven deze ritjes hen bespaard.

Vachtproblemen oplossen en voorkomen
Het e-book is geschreven voor elke katteneigenaar die graag het allerbeste wil voor zijn kat. Of je kat nu vachtproblemen heeft of je wil deze juist voorkomen, het e-book staat bomvol met slimme tips en handige weetjes. Het e-book is verkrijgbaar voor € 17,95 bij Cats Only en ook te bestellen in combinatie met een vachtadvies op maat of een workshop.

Over Cats Only
Katten houden van een vaste dagindeling en zo weinig mogelijk verandering. Dat maakt het als baasje niet eenvoudig om je kat ergens anders onder te brengen als dat nodig is. Maar soms kun je niet anders: tijdens een vakantie, een verhuizing of een verblijf in het ziekenhuis bijvoorbeeld. Gelukkig kunnen katten genieten van een onbezorgde vakantie bij Cats Only Kattenhotel & Katsalon in Gemert. Katten krijgen hier een privé kamer met tuin, zonder vreemde katten om zich heen. Hier wordt elke gast liefdevol ontvangen en deskundig verzorgd. Daarnaast is het mogelijk je kat te laten trimmen in de kattentrimsalon. Precies wat katten en hun baasjes af en toe nodig hebben!

Bekijk het originele persbericht hier 
Bekijk de foto's in de beeldbank hier