Veelgestelde Vragen

De meest voorkomende vachtproblemen die we in de kattentrimsalon tegen komen zijn vachten met her en der een klit erin. Maar ook katten met extreme viltplakkaten op het lijf kunnen in de salon zonder narcose geholpen worden. Daarbij helpen we regelmatig katten met ernstige verhaarproblemen of ‘slachtoffers van een ongelukje’ (denk hierbij aan een aanvaring met een frietpan, verbus of vliegenplakstrip) zijn welkom. Geen probleem is ons te gek!
Jazeker, graag zelfs. De aanwezigheid van de baas is erg geruststellend voor je kat. En wellicht steek je er nog iets van op.
Bij een trimbeurt worden de nagels geknipt, worden kleine klitten opgespoord en verwijderd en wordt de rest van de vacht losjes doorgekamd. Omdat wij vachtsparend werken zal zoveel vacht gespaard worden. Dit betekend dat enkel geklitte stukken weggehaald worden en niet zomaar de gehele kat kaalgeschoren wordt. Deze 'funky' kapsels met gaten erin zien er misschien een beetje gek uit maar zijn wel het beste voor je kat. Zij heeft deze overgebleven vacht hard nodig als bescherming. Omdat wij katvriendelijk werken zullen wij je kat niet onnodig pijn gaan doen. Dit lijkt voor zich te spreken maar in de praktijk betekend dit dat alleen hele kleine klitjes uitgekamd worden. Voor grotere klitten pakken wij de tondeuse. Schrik niet, zoals je hierboven leest scheren we je kat niet zomaar kaal. Maar halen we de klitten wel op een zo pijnloze manier weg die er ook nog eens voor zorgt dat de huid niet beschadigd zodat de vacht mooier en minder klitgevoelig terug zal groeien. Mocht er sprake zijn van achterstallig onderhoud of vervilting dan zullen deze grote klitten of vilt ook (tegen een meerprijs) weggehaald worden. Meestal is er genoeg tijd ingepland om dit gelijk te doen. Mocht er echt te veel werk zijn dan zal hiervoor een vervolgafspraak ingepland worden.
Dat ligt eraan wat moeilijk is. Vaak wordt er onder een ‘moeilijke’ kat verstaan dat een kat thuis niet gekamd wil worden en soms zelfs agressief is. Dit is voor ons echter bekend terrein, als een kat immers graag gekamd wordt thuis waarom zou hij dan naar de trimsalon komen? Moeilijk te kammen is dus in de meeste gevallen geen probleem door de nodige ervaring die wij opgebouwd hebben. We horen maar al te vaak dat wij magische vingers hebben. ‘Moelijke’ katten die moeilijk zijn door angst is een heel ander verhaal. Je kunt je bedenken dat slecht gesocialiseerde katten die thuis meestal weg geaaid kunnen worden eigenlijk niet te trimmen zijn in de salon zonder roesje. Echter gaan we in alle gevallen graag de uitdaging aan.Verwacht je echt problemen bij de trimbeurt? Neem dan vantevoren even contact met ons op.
Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden om een zo katvriendelijk mogelijke trimbeurt aan te bieden. Zo werken wij altijd 1 op 1 in een schone salon zonder hondengeuren. Voor elke kat gebruiken wij een schoon trimjasje en schoon materiaal zodat ook hieraan geen geuren van andere katten hangen. Bij binnenkomst krijgt je kat zelf de tijd om uit zijn reismandje te komen en indien gewenst de salon te verkennen. Daarna wordt hij op een eigen kleedje op tafel geplaatst, dit omdat dit een stuk vertrouwder ruikt dan de ontsmette trimtafel. Als trimmer staan wij aan de achterkant van je kat terwijl jij hem af kan leiden / vertroetelen aan de voorkant. Dit biedt een stuk van herkenbaarheid voor hem. Na een kennismaking via het uitwisselen van geuren kan het trimmen beginnen. Doordat wij katten niet vasthouden maar enkel begeleid denken zij het voor het zeggen te hebben. Hierdoor heeft hij niet het idee dat hij iets moet en zal hij de trimbeurt in veel gevallen makkelijk toelaten. Wanneer je kat een stukje verplaatst verplaatsen wij gewoon mee, draait hij op een andere zij dan trimmen we die eerst en ga zo maar door. Doordat je kat de controle lijkt te houden blijft de trimbeurt voor iedereen leuk en is er dus ook geen beschermende kleding nodig voor de trimmer en geen roesje, pilletje of wat dan ook voor je kat.