Veelgestelde Vragen

Dat is geen probleem bij Cats Only. Omdat je het eigen voer van je kat mee mag nemen weten we zeker dat hij zijn favoriete voer bij zich heeft. Al het eigen eten wordt verzameld in een kist in zijn eigen kamer zodat niets kwijt kan raken. Eventuele porties diepvries voer krijgen een plaatsje in de vriezer in de keuken en halfopen blikjes of zakjes natvoer gaan na gebruik in de koelkast. Geef dus zeker het favoriete kostje van je kat, hoe gek dan ook, mee. Stress, en hoe je het ook went of keer dit is er altijd bij situaties die anders zijn dan anders, slaat bij onze katten vaak op de maag waardoor er slecht gegeten wordt. Aangezien een kat absoluut niet tegen vasten kan voorzie ik hem vooral de eerste dagen graag van zijn favoriete kostje zodat ik hem makkelijker kan overtuigen om zijn normale eetritme aan te houden.
In zowel de tuinkamers als de zolderkamers is er ruimte voor 2 katten uit 1 gezin en in de tuinkamers XL is in de zomermaanden zelfs ruimte voor 3 kattenvriendjes.
Dat klopt. Sowieso worden katten nooit gedurende de vakantie bij vreemde katten geplaatst, ook niet om even te spelen.
Ons kleinschalig kattenhotel beschikt over 12 hotelkamers, voor 12 katten(gezinnne). In het uiterste geval zitten er 28 katten in het hotel maar aangezien er ook veel katten alleen leven, en bij ons dus ook alleen logeren, ligt het gemiddelde tussen de 15 en 20 katten.
Onze kamers zijn allemaal gesloten van aard. Dit wil zeggen dat wij gebruik hebben gemaakt van dichte wanden waardoor katten elkaar niet kunnen zien en ruiken. Verder hebben wij in onze overzichtelijke kamers gezorgd voor schuilhokjes en hoge plekken waar gestreste katten sneller tot rust zullen komen. Verder zorgen kunstmatige feromonen van Feliway, die hier standaard in het stopcontact zitten, in samenwerking met eigen feromonen die hangen aan van thuis meegebrachte spullen algauw voor een vertrouwde omgeving. Daarnaast zorgt het feit dat wij een kleinschalig bedrijf zijn waar rust heerst en waar de verzorging door steeds dezelfde mensen wordt gedaan voor veel regelmaat, en daar houden katten van.
Jazeker. Ikzelf als eigenaresse heb na het behalen van mijn MBO diploma ‘dierenverzorging’ (waarbij ik ook mijn Vakbekwaamheidsdiploma het honden,- en kattenbesluit heb gehaald) 13 jaar gewerkt bij andere dierenpensions. Ondertussen ben ik regelmatig te vinden op cursussen om mijn kennis bij te spijkeren. De meiden, Anne Wil en Hellen, die mij zo nu en dan helpen (omdat je nu eenmaal niet 365 dagen per jaar 24/7 kunt werken) zijn beiden ook in het bezit van een dierenverzorgingsdiploma en werken al jaren in de branche. Het spreekt voor zich dat ik hen getraind heb en volledig vertrouw, anders zou ik hen ook nooit alleen laten met mijn kindje, mijn bedrijf.