Ons team

Hoe het begon: 
Wendy: ‘Bij de start van mijn trimcarrière in 2010 was het kattentrimmen nog zo onbekend dat je wel kunt stellen dat in het land der blinden de eenoog koning was. Ik leerde om zoveel mogelijk onderwol te verwijderen en gebruikte een heel arsenaal aan harken en mesjes om zo groot mogelijke bulten haar te maken. En mijn tondeuse bleef zoveel mogelijk in mijn tas, want kale plekken waren lelijk was de gedachte.  

Hoewel ik heel graag katten wilde helpen ging dit alles met groot ongenoegen van de kat. Trimbehandelingen duurde lang, wat het geduld van de kat op proef stelde. Ze waren pijnlijk en katten waren boos en moesten met dwang op tafel gehouden worden. En het ergste van alles nog, was dat deze vechtpartij voor ook nog eens minimaal 4 keer per jaar herhaalt moest worden. 

Daarbij werkte ik ook nog ambulant. Ideaal dacht ik, zo kunnen de katjes lekker thuisblijven en hoeven ze niet in de auto want daar zitten de meeste toch niet op te wachten. Helaas beek dit niet voor alle katten te werken. Ze stoven weg als ze mijn auto alleen al de oprit op zagen rijden en verstopten zich achter de bank. Sommige katten vonden het zo erg dat er een indringer in hun normaal veilige omgeving kwam dat ze totaal niet te trimmen bleken, en zelfs achteraf nog problemen aan de trimbeurt overhielden. 

Hoe is het nu? 
Wendy: ‘Inmiddels weet ik dat het anders kan en moet. Wol is geen kwaad goed maar moet juist zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten worden. Waardoor ik nu werk zonder scherpe ontwolmaterialen en verwijder nu op een pijnloze manier alleen de klitjes uit vacht. 

Hierdoor beschadigt de vacht niet meer waardoor de kat er niet alleen mooier uit komt te zien maar ook een langere tijd geen klitten meer krijgt. Tot slot ben ik ook nog eens sneller klaar. Al met al een win-win situatie want het allerbeste resultaat is nog wel. Dat hierdoor dwang niet meer nodig is. Sterker nog in plaats van vechten met katten kan ik nu genieten van spinnende katten op tafel en kunnen we na afloop nog lekker even relaxed knuffelen. 

Wat je moet weten over ons? 
Wij hebben passie voor ons vak! Natuurlijk zijn wij graag met katten bezig maar we zijn ons er terdege van bewust dat wij hen liever zien dan zij ons. Helaas zal trimmen voor de meeste katten nooit tot een van hun favoriete bezigheden gaan behoren. Dit betekent niet dat wij er niet alles aan doen om de trimbeurt voor onze kattenklanten zo fijn mogelijk te laten zijn. 

Wij werken op een katvriendelijke manier wat kan betekenen dat de kat tijdens de trimbeurt juist rustpauzes krijgt om te herstellen, of dat we juist extra snel door moeten werken zodat de trimbeurt klaar is voordat de kat er klaar mee is. 

De eigenaar mag bij de trimbeurt blijven om de kat te ondersteunen en advies te krijgen om verdere problemen te voorkomen. Echter kan het voorkomen dat de eigenaar de kat juist stress toebrengt en dan even moet wachten op de gang. 

Tot slot zullen wij er altijd alles aan doen om de kat ook in zijn waarde te laten met het oog op het uiterlijk. Functie gaat boven uiterlijk! De vacht is erg belangrijk voor een kat en mag daarom nooit zomaar kaalgeschoren worden. Wij zullen er altijd voor zorgen dat er zoveel mogelijk haar blijft staan, wat kan resultaten in ‘Funky’ kapsels. Alles voor de kat.

Onze visie? 
Katten met klitten of vilt in de vacht hebben pijn en zullen zo snel mogelijk geholpen moeten worden. Ondanks dat iedere kat anders is kan dit vrijwel altijd op een relaxte manier. Zonder gevecht, zonder katten vast te binden en zeker ook zonder roesje of narcose. Hoe erg de vacht er ook uitziet of hoe een grote hekel je kat ook aan kammen heeft. 

Als je Wendy zou kennen zou je weten dat?  

 • Ik ben geboren en getogen op een boerderij en wilde met mijn man heel graag weer achteraf gaan wonen met mijn dieren om me heen, maar die kosten he. Vanuit ons rijtjeshuis in Eindhoven kochten we 9 jaar geleden een bouwval in het buitengebied. Na 8 jaar sjouwen en bouwen was ons huis af en mag ik dagelijks genieten van mijn paard, hond, katten en kippen om me heen.
 • Ik in mijn vrije tijd het liefst op stap ga met mijn paard (half Quarter) Chip en onze Oud Duitse Herder Leia.
 • Ik ben ondernemer in hart en nieren. Met een vader die boer was is dit me met de paplepel ingegoten. Ik startte mijn eerste bedrijf Horsethings al op 22-jarige leeftijd.
 • Ik naast deze kattentrimsalon ook nog een kattentrimopleiding met de naam Cats Class heb. Daarnaast heb ik ook nog 6 jaar een kattenhotel gerund. Dit laatste met zoveel succes dat het zo druk was dat ik er een burn-out aan over heb gehouden. Tot grote spijt van mijn klanten heb ik ermee moeten stoppen maar vol trots kan ik zeggen dat ik in tussentijd veel collega’s heb kunnen inspireren om het unieke concept wat ik had (privé kamers met tuinen voor alle gasten ipv groepshuisvesting of kleine hokjes) over te nemen.
 • Ik ook auteur ben en in 2019 het boek: ‘Klitvrij kat, zo doe je dat’ heb uitgebracht. Een bestseller die inmiddels 2000 x verkocht is aan katteneigenaren in Nederland en België.
 • Ik eerst hondentrimmer was maar ben doorgestroomd naar kattentrimmer. Ik doe graag iets anders dan anderen, niemand was of kende kattentrimmers dus dat was echt iets voor mij. Achteraf maar goed ook want het blijkt nog eens stukken beter voor mijn slechte lijf.
 • Ik houd van bonbons, vooral de witte, maar ben eigenlijk allergisch voor chocola. Een paar eten kan gelukkig wel, ergens wel gunstig dan gaat het doosje niet zo snel leeg.
 • Ik woon in het groen maar heb een hekel aan tuinieren. Smerig hoor die aarde onder nagels of deeg tijdens het bakken. Wroeten in de kattenbak of mest opruimen is dan weer geen probleem.
 • Ik ben een huismus, loop graag in pyjama rond, draag nooit schoenen binnenshuis, en buiten loop ik veelal op klompen rond. Vooruit niet de originele houten waarop mijn opa nog rondliep, maar van die mooie zwarte leren klompen waar ook mijn vader nog dagelijks op
 • Ik in 2022 onderuit ben gegaan in een burn out. Waardoor ik mijn werkzaamheden even op stop heb moeten zetten. Gelukkig neemt Annette, die ik jaren geleden zelf heb opgeleid tot kattentrimmer, tijdens mij afwezigheid de kattentrimsalon voor haar rekening. 

Als je Annette zou kennen zou je weten dat?  

 • Ik 9 katten heb; 8 Maine Coons en 1 Noorse Boskat met wat aparte namen (tenminste, dat vinden de meeste mensen en ook onze dierenarts): Mr. Fishnibble, Sir Mousemunch, Beetlejuice, O’Malley, McFinn, DiNozzo, Skye, Lady Phoofur en Lord Blackfur. Het was nooit de bedoeling om zoveel katten te hebben. Ik begon er ook met maar 3. Maar ja, toen ging ik daten met Ruud die ook 3 Maine Coons had en toen wij samen gingen wonen, hadden we er opeens al 6 samen. Nummer 7 kwam van 1 van mijn kinderen (de enige vreemde eend in de bijt: Skye, de Noorse Boskat) en ach als je er dan al 7 hebt, kon nummer 8 en gelijk ook nummer 9 er nog wel bij.
 • Ik als kind allergisch was voor katten. Elke kat die buiten liep, moest ik knuffelen, met als gevolg jeukende ogen en gehemelte. Gelukkig is er niets meer van de allergie over!
 • Ik naast het werk bij Cats Only ook nog werkzaam ben in mijn eigen salon in Bosschenhoofd en werk ik ook nog 2 dagen in het basisonderwijs. (tegenwoordig lekker in de invalpool, want dat is veel beter te combineren met een eigen bedrijf)
 • Ik veel verschillende banen heb gehad, ooit dierenartsassistente in Rotterdam ben geweest en het allerliefst met dieren bezig ben. Mijn allergrootste droom is het openen van een kattencentrum, met alles er op en er aan! Natuurlijk met de trimsalon en het dierentolken, maar waar ook een kattenhotel in gevestigd is en ook een holistisch dierenarts die gespecialiseerd is in katten en een shop met alleen de leukste en beste artikelen voor katten.
 • Ik het kattentrimmen heb geleerd via een opleiding bij Cats Class (de trimopleiding van Wendy) en ik sinds april 2020 officieel mijn eigen trimsalon gestart ben. De gemeente werkte eerst wat tegen, maar uiteindelijk mocht ik dan toch mijn trimsalon aan het huis laten bouwen! (De aanhouder wint ☺)
 • Ik heel graag de natuur in ga en dan graag foto’s maak. Ik krijg Ruud vaak zo ver om weer iets ‘geks’ te doen voor een foto als ik bijvoorbeeld een boomstronk op de grond zie liggen, waarvan ik vind dat het op een krokodil lijkt. Op mijn foto’s is hij vaak mijn held die ‘gevaarlijke situaties’ helemaal onder controle heeft, hahahaha. Ik hou van alles wat ik in de natuur zie, wat er leeft en kan erg slecht tegen onrecht en vooral dus als het om dieren en natuur gaat.
 • Ik moeilijk kan kiezen tussen zoete, zachte drop of Bon bon bloc praliné. En wat ik ook kies, zodra de verpakking open is, is er geen houden meer aan.
 • Ik het prima vind om in de weekenden te werken, dan ga ik gewoon lekker doordeweeks in onze jacuzzi liggen. Overdag of ’s avonds…. Luisteren naar de vogels of kijken naar de sterren; ik droom daar lekker bij weg en heb soms niet eens in de gaten dat ik anderhalf uur in het warme water lig.
 • Ik heel druk en enthousiast kan zijn als ik iets leuk vind, maar ook heel rustig kan zijn als dat nodig is. Dat is als kattentrimmer of juf wel handig (of verstandig ☺) natuurlijk.